5 beste lifehacks van deze zomer voor jou gescout!

06 september 2016 - Door: Redactie Scouters

Heb jij ook altijd moeite met het sjouwen van al je boodschappentassen? Krijg jij ook last van je handen doordat de tassen schuren? En zou je het fijn vinden als hier een oplossing voor was? Wij hebben verschillende lifehacks gescout, dit zijn tips die je direct zelf wat mee kan. Ze worden ook wel ‘binnenweggetjes voor je brein’ genoemd, creatieve sluiproutes voor je hersens en manieren om iets slimmer te doen in minder tijd. Check!

karabijnhaak tas

1. Je kan een stuk makkelijker je zware boodschappentassen tegelijk tillen door karabijnhaken te gebruiken. Op deze manier krijg je ook geen striemen op je hand van de schurende tassen.

rolstoel karabijnhaak

2. De karabijnhaak kan je ook makkelijk gebruiken bij je rolstoel, bijvoorbeeld om je (boodschappen)tas veilig vast te maken. Je kan met deze haak gemakkelijk je (boodschappen)tas vastmaken aan je rolstoel, zoals Mirjam gedaan heeft op de foto. Zo zit je tas je nooit meer in de weg, kan je er makkelijk bij en is je tas veilig. Handig!

In de Facebookgroep ‘Hulpmiddelen en oplossingen om beter te bewegen‘ heeft Barbara nog een andere tip gedeeld. Zij gebruikt in plaats van een karabijnhaak een musketonhaak. Hierdoor kan zij makkelijk de riem van haar hulphond vastmaken aan haar scootmobiel. Dit kan je natuurlijk ook gebruiken voor je rolstoel!

Pen grip plakband

3. Wanneer je reuma hebt of om een andere reden niet veel druk uit kan oefenen in je handen, kan je misschien geen pen vasthouden. Al eens aan plakband of tape om je pen gedacht? Zo wordt hij dikker en hoef je minder druk uit te oefenen op de pen.

cupcake ijsje

4. Hmmm, een ijsje. Maar wat doe je tegen het knoeien? Als je een ijsje eet is het handig om een cupcake houder vast te maken aan het stokje. Zo vallen de druppels wanneer hij smelt in het houdertje en niet op je handen en kleren.

sleutelbos ontnieter

5. Gebruik een ontnieter om een sleutelring open te maken wanneer je een nieuwe sleutel aan je sleutelbos wilt hangen. Dit voorkomt dat je veel kracht moet zetten, veel priegelwerk en natuurlijk ook dat je nagels afbreken!

Reacties (3)

  • Door Truusje Jore op 30 september 2017

    Ja zo doe ik het al een tijdje, geweldig idee is dit :)

  • Door Ine van Klaveren op 29 september 2017

    een ontnieter gebruiken voor het toevoegen of eraf halen van een sleutel! Wat een simpel goed idee! Bedankt!

  • Door M. Isaak-van Heest op 22 oktober 2016

    Buitengewoon handige hulpjes, ga ze zeker gebruiken met mijn slechte, pijnlijke handen!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site