5 nieuwe lifehacks die jouw leven makkelijker maken

13 oktober 2016 - Door: Redactie Scouters

Vorige maand hebben wij voor jullie 5 lifehacks gescout. Door de vele leuke reacties zijn wij snel weer 5 nieuwe voor jullie gaan verzamelen. Hoe kan je bijvoorbeeld makkelijk een deur dicht doen vanuit een rolstoel? Of hoe kan je makkelijk een armbandje omdoen? Je ziet het hier!

je-deur-open-en-dichtdoen-met-een-touw-met-knuffeltje-2

1. Het kan heel lastig zijn om een deur dicht te doen vanuit je (elektrische) rolstoel. Wanneer je een touw met bijvoorbeeld een klein knuffeltje aan het einde vastmaakt aan je deurknop, kan je makkelijk je deur dichttrekken.

je-gordijn-open-en-dichtdoen-met-een-lange-stok

2. Standaard gordijnstokken zijn meestal erg kort, te kort om je gordijn vanuit je rolstoel open- en dicht te doen. Als je dit hebt,  kan je zelf met een lange stok een lange gordijnstok maken waardoor je makkelijk je gordijn dicht kan doen. Handig!

makkelijk-je-armband-omdoen-met-een-paperclip-1

3. Het omdoen van een armbandje is vaak een priegelwerk. Ook kan het moeilijk zijn om een armbandje om te doen wanneer je weinig kracht in je handen hebt. Wanneer je een paperclip door beide uiteindes doet kan je ze makkelijk bij elkaar brengen en kan je jouw armbandje vastmaken.

Meer tips bij het om- en afdoen van sieraden

4. Heb je weinig kracht in je handen? Dan kan het lastig zijn om de deurklink van je deur naar beneden te krijgen om de deur te kunnen openen. Hier is een oplossing voor! Als je een elastiek plaatst aan beide deurklinken van je deur duw je het ijzertje in. Hierdoor kan je zonder de deurklink naar beneden te doen je deur openen.

makkelijk-je-emmer-vullen-met-een-het-blik-van-een-stoffer-en-blik

5. Heb je een kleine wasbak waar je emmer niet onder past? Of heb je de kracht niet om een tijd lang een steeds zwaardere emmer vast te houden? Plaats het blik van een stoffer en blik onder je kraan en zet onder het gaatje aan het uiteinde van het blik je emmer. Wat makkelijk!

Meer tips bij het huishouden

Op zoek naar nog meer lifehacks?

Hoe kan je bijvoorbeeld makkelijk veel boodschappentassen dragen, of je rugzak aan je rolstoel hangen?

Bekijk 5 andere lifehacks

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site