7 hippe en innovatieve hulpmiddelen gescout op de Support Beurs

27 mei 2016 - Door: Redactie Scouters

Scout hippe hulpmiddelen! Met camera en microfoon in de hand zijn we de Support Beurs opgegaan dit jaar. Hierbij alvast een sneak preview van de gescoute hippe en innovatieve hulpmiddelen, zodat je die morgen nog op de beurs kan bekijken en testen. De video’s, interviews en gebruikservaringen volgen binnenkort.

Opvouwbare douchestoel Seatara in gebruik1. Opvouwbare douchestoel Seatara

11 kilo weegt deze douchestoel, die volledig opvouwbaar is. Het Belgische bedrijf Mobility by Olivier brengt dit innovatieve hulpmiddel Seatara ook in Nederland op de markt. Je kan met de douchestoel zelf rollen. Handig is dat de stoel zowel onder de douche als op het toilet te gebruiken is. Je kan de douchestoel ook als postoel gebruiken, als je de toiletemmer erbij koopt en onder de stoel schuift.

In deze video (externe link) zie je hoe je de stoel inklapt. De stoel is te koop vanaf 1.250 euro, exclusief draagtas en toiletemmer. Je leest meer over de Seatara op de website van Mobility by Olivier.

M Scooter MP - 7 kopie2. Actief alternatief voor de rolstoel: M Scooter MP van Rood Runner

Gescout bij een beursbezoeker: de M Scooter MP van het Nederlandse bedrijf Rood Runner, die een dag werd getest op de beurs. Dit flitsende elektrische vervoermiddel kan wel tot 20 km per uur. De scooter beschikt over een zadel, zodat je kan zitten als dat nodig is. Je kan het zadel ook inklappen en dankzij de stevige treeplanken kan je er zo ook op staan. De beursbezoeker gaf aan op zoek te zijn naar een alternatief voor de rolstoel, en dat dit een goede optie lijkt. Je kan er actief mee blijven, zit minder laag dan in een rolstoel en hij ziet er hip uit. Op een volle accu rijd je tot 37 km. De batterij kan je eruit halen en zo makkelijk opladen. De scooter is inklapbaar.

De M Scooter MP, voorwiel aangedreven, is te koop vanaf ongeveer 2.500 euro. Meer informatie vind je en bestellen kan op de website van Rood Runner.

Orthopedische schoenen La Mer3. Elegante orthopedische schoenen van La Mer

Waarom zouden orthopedische schoenen saai moeten zijn? Vanuit die vraag is La Mer opgericht. Bij dit bedrijf kan jij een foto van jouw favoriete schoenen uit een reguliere schoenenwinkel meenemen om op maat te laten maken, orthopedisch. Cool he.

Meer informatie over de schoenen en diensten vind je op de website van La Mer. In West-Nederland vind je ook meerdere locaties van La Mer, waar je je voeten kan laten aanmeten.

Comfortstoel op wielen met joystick Ineva Design4. Comfortstoel met joystick op wielen: Easy-Rider van Ineva Design

Een comfortstoel die je net zo bestuurt als je elektrische rolstoel. Dat is de Easy-Rider van Ineva Design. Deze stoel ziet er uit als een gewone comfortstoel, maar dan met wielen en joystick. Je beweegt er heel rustig in voort. De bochten die je maakt zijn korter dan je gewend bent van je elektrische rolstoel, om te voorkomen dat je iets omstoot in huis.

Meer informatie over de stoelen van Ineva Design vind je op de website. De Easy-Rider is daar (nog) niet te vinden, maar contactgegevens van de producent wel.

Elektrische rolstoel Bi-Go5. Elektrische balansrolstoel a la Genny, maar dan minder prijzig: de Bi-Go

De Genny ken je vast: de rolstoel op 2 wielen, gemaakt op het Segway-principe. Een mooie rolstoel met veel tevreden gebruikers, maar wel prijzig: vanaf 20.000 euro. Dat kan anders, vond Mobiel, een bedrijf gespecialiseerd in auto-aanpassingen. Ze versimpelden de rolstoel, plaatsten de zitting lager voor een makkelijker transfer, en wisten zo de kosten te beperken naar ongeveer 11.000 euro. Ook deze elektrische rolstoel is in verschillende modellen en typen (off road ook bijvoorbeeld) verkrijgbaar.

Wil je meer weten? Kijk dan op de site van Bi-Go of op de site van de leverancier van de Bi-Go 2KERR  Nu inmiddels in 2021 heeft 2Kerr een hele serie balansrolstoelen, een interessante ontwikkeling.

Wat is een balansrolstoel?

Een balansrolstoel maakt gebruik van de Segway balanstechniek. Door deze techniek is het mogelijk om op 2 wielen te rijden. Je hoeft zelf geen balans te kunnen houden, dat doet de balanstechniek voor je! Een balansrolstoel beweegt met de gebruiker mee. Wanneer je het bovenlichaam naar voren beweegt zal de rolstoel gaan rijden. Wanneer je wilt stoppen, beweeg je simpelweg je bovenlichaam naar achteren. De balansrolstoel kan rond zijn as draaien en is daardoor zeer wendbaar, ook in kleine ruimtes zoals bijvoorbeeld een lift. Een balansrolstoel kan, in tegenstelling tot een handbewogen of elektrische rolstoel, rijden over veel verschillende soorten ondergronden. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld door het bos, over zandwegen of zelfs over het strand te rijden. Stoepranden, dorpels en drempeltjes zijn voor de balansrolstoelgebruiker geen obstakel meer.

 

Voor wie is een balansrolstoel geschikt?

Heel simpel, een balansrolstoel is voor iedereen met een (loop)beperking. Als je te maken hebt met een (loop)beperking, dan kan dit problemen geven in je dagelijkse activiteiten. Met een balansrolstoel kan je weer actief deelnemen aan het leven met volledige mobiliteit. Het gebruik van een balansrolstoel is niet belastend voor de armen of schouders maar vereist wel minimale rompstabiliteit.

 

Balansrolstoel aanvragen

Een balansrolstoel is vrij prijzig, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden. Voor de aanschaf ervan is het namelijk mogelijk om gebruik te maken van de WMO of PGB via je gemeente. Een balansrolstoel van 2KERR valt niet in het kernassortiment van de gemeente, daardoor wordt deze dus niet standaard verstrekt. Als je goed kan onderbouwen dat er specifieke behoeftes zijn die je niet kan bereiken met een standaard hulpmiddel maar wel met een balansrolstoel is het wel mogelijk om aanspraak te maken op de WMO. 2Kerr kan je hier uitgebreid over adviseren en kunnen je ondersteunen bij de noodzakelijke procedure. Daarnaast heeft 2Kerr ook altijd een ruime keus aan occasion modellen in de showroom staan. Zo vinden ze voor ieder budget een passende oplossing.

Nano bad6. Jezelf blijven wassen in een nanobad van Nf t

Als je jezelf niet goed meer kan wassen, ben je vaak aangewezen op de hulp van anderen. Met dit bijzondere nanobad kan je jezelf blijven wassen. Dit is een heel bijzonder bad, dat je op alle plaatsen in je huis kan plaatsen. Door middel van je eigen zweet, word je gewassen. Dat klinkt heel vreemd misschien, maar de Nederlandse importeurs van Nf t, garanderen ons dat dat niet vies is.

Het product is nog in ontwikkeling, en zodra we hierover meer weten, lees je er ook over op Scouters. De contactgegevens van Nf t vind je op de website van de importeur.

Aangepaste kleding Be It By Jenn7. Rolstoelkleding van Be It By Jenn

You’re Unlimited, A Body Issue en Chairmelotte kenden we al, maar dit merk nog niet: Be It By Jenn. Ook dit modebedrijf maakt kleding speciaal voor mannen en vrouwen in een rolstoel. En inderdaad, ook deze kleding is zo ontworpen dat het goed afkleedt en lekker zit, ook in je rolstoel.

Je kan er broeken, vesten, shirts, tops en rokken vinden vanaf ongeveer 10 euro. Bekijk de hele collectie op de website van Be It By Jenn.

Zaterdag de laatste dag op de Support Beurs

De Support Beurs wordt iedere 2 jaar georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Allerlei producenten en leveranciers vertellen je meer over hun nieuwste producten. Je kan de beurs nog tot en met zaterdag 28 mei gratis bezoeken.

Dit najaar bezoekt Scouters ook de internationale Rehacare beurs in Duitsland, waar we nog meer innovatieve producten hopen te scouten.

Houd Scouters in de gaten voor testvideo’s!

Het Scouters team testte producten op de beurs. De resultaten bekijk je binnenkort op de website. Houd Scouters.nl en onze Facebook-pagina in de gaten om geen video te missen!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site