8 hulpmiddelen en cadeaus voor de kerst

22 december 2016 - Door: Redactie Scouters

Kerst komt er bijna aan! Dat betekent weer volop gezelligheid, lekker eten en leuke cadeautjes. Op zoek naar een leuk kerstcadeau of -hulpmiddel bij een bewegingsbeperking? Maak jezelf of iemand anders blij met bijvoorbeeld één van deze 8 hulpmiddelen en cadeaus, gescout voor jou!

Elektrische Aardappelschiller Genius Ideas gebruik1. Elektrische aardappelschiller Genius Ideas

Aardappels schillen, dat kan een grote klus zijn! Al helemaal met weinig kracht in je handen. Met de elektrische aardappelschiller Genius Ideas schil je moeiteloos een hele kilo aardappelen in een paar minuten. Leuk om cadeau te geven maar ook handig om alvast aan te schaffen voor als je veel visite krijgt. De aardappelschilmachine kost ongeveer € 85,-.

Meer over de aardappelschiller

Bestel bij Bol.com

Telefoonhouder Lazy Arm Thumbs Up product2. Telefoonhouder Lazy arm van Thumps up

Makkelijk een recept van je telefoon lezen onder het koken of een filmpje kijken op de bank zonder dat je de hele tijd je telefoon moet vasthouden, dat gaat makkelijk met een telefoonhouder met zwanenhals. Ook erg handig wanneer je maar één hand kan gebruiken. Bijvoorbeeld de Lazy Arm van Thumps up, deze klem je makkelijk vast aan verschillende oppervlaktes. Ook deze telefoonhouder kan erg handig zijn. Op zoek naar een tablethouder met zwanenhals? Bekijk dan eens de tablethouder van Kikkerland. Je kan de Lazy Arm van Thumps up kopen voor €14,-

Meer over de Lazy Arm

Bord met hoge rand Vitility gebruik3. Goed eten en drinken

Je wil je eten natuurlijk makkelijk kunnen opeten, zeker als je lang tafelt zoals met kerst. Dit kan bijvoorbeeld met een bord te nemen met hoge rand, bijvoorbeeld dit bord van Vitility, dat voorkomt dat eten van je bord glijdt. Als je je eigen servies wil blijven gebruiken, kan je de bordrand van Vitility toevoegen. Als bestek kan je het gebogen bestek van Amefa gebruiken, bijvoorbeeld het mes of de vork of lepel. Om bestek makkelijker vast te houden kan je de Eazyhold om je bestek plaatsen. En makkelijker drinken? Dat kan met de beker met handgrip van Vitility of ribbelbeker van Vitility. Ook leuk om aan iemand cadeau te geven, of handig om juist aan iemand te vragen.

Alle hulpmiddelen bij eten

Boodschappentrolley 4 wielen Playmarket4. Boodschappentrolley We Go van Playmarket

“Ja, een boodschappenwagen, zo zou je de We Go kunnen noemen. Maar je kan er echt van alles mee vervoeren”, aldus Dineke in haar interview over de We Go van Playmarket. Deze boodschappentrolley heeft een hogere mand dan de meeste boodschappentrolleys. Dat scheelt bukken! Handig om boodschappen mee te doen voor je kerstdiner. De boodschappentrolley We Go van Playmarket heeft ook een ‘broertje’ waarmee je de trap op kan en die nog meer boodschappen kan dragen: de Go Up Playmarket. Zoek je een boodschappentrolley met meer steun, dan zijn boodschappenrollators zoals de Promenade (50 liter) en de Rollz Flex Shopper (25 liter) misschien iets voor jou. De We Go Playmarket is te koop voor ongeveer € 160,-

Meer over de boodschappentrolley We Go

Bestel bij Bol.com

Keuzehulp boodschappentrolleyMeer boodschappentrolleys en boodschappenwagens!

Op zoek naar meer oplossingen bij het dragen en vervoeren van je boodschappen? Bekijk de onafhankelijke keuzehulp boodschappentrolleys voor een overzicht van de beste en veiligste trolleys.

 

Bekijk de keuzehulp

Krulveters gebruik5. Elastische krulveters

Wil jij chique veterschoenen aan met kerst zonder dat je hoeft te strikken? Elastische krulveters rijg je zoals gewone veters, en het uiteinde blijft opkrullen. Je kan dan gewoon in en uit je schoenen stappen. Ook leuk om cadeau te geven. Krulveters zijn er van veel verschillende merken en kosten ongeveer € 3,-.

Meer over de krulveters

Bestel bij Veters-online.nl

6. Dienblad op wielen

Dienblad op wielen, theetrolley, roltafel, dienblad op wielen. Hoe je dit ook noemt: handig is-ie zeker bij het opdienen van je kerstdiner. Na de kerst kan je het dienblad op wielen ook nog gebruiken als kastje naast je bed of bank bijvoorbeeld.

Meer over het dienblad

Afgietdeksel Moha Flexi7. Afgietdeksel Moha Flexi

Afgieten kan erg gevaarlijk zijn, helemaal wanneer je maar één hand kan gebruiken. Deze afgietdeksel Moha Flexi klem je om de deksel van je pan, waardoor je jouw pan met één hand kan afgieten. De deksel is geschikt voor pannen van 18 tot 24 cm doorsnee. Handig! Een andere afgietdeksel is bijvoorbeeld deze afgietdeksel Rosti Mepal. Leuk als cadeau maar ook handig bij het voorbereiden van een kerstdiner. Je kan de afgietdeksel kopen voor ongeveer € 13,-

Meer over de afgietdeksel

Bestel bij Bol.com

Eeltvijl van Scholl8. Eeltvijl van Scholl

Eeltvijl van Scholl: “Niet goedkoop maar het geld meer dan waard. Heerlijk die zachte handen,” schreef Stephanie in haar blog over de elektrische eeltvijl van het merk Scholl. De vijl wordt veel gebruikt voor voeten, maar kan je ook voor je handen gebruiken. Handig als je eelt op je handen hebt, bijvoorbeeld door het aandrijven van je rolstoel. Je kan je met de eeltvijl helemaal mooi maken voor de kerst. Ook leuk om cadeau te geven! Je kan de vijl in het blauw en roze kopen tussen de € 30,- en 40,-.

Meer over de eeltvijl

Bestel bij Bol.com

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site