Beste of hipste hulpmiddel voor jouw kind? Vind het nu op Scouters.nl

16 maart 2017 - Door: Redactie Scouters

Waar vind je een hippe rolstoel voor jouw dochter of zoon? Welke oplossingen zorgen ervoor dat jouw kind met andere kinderen meedoet, ondanks een bewegingsbeperking? En met welke slimme hulpmiddelen kleed jij je kind makkelijker aan en uit? Vanaf nu vind je de beste oplossingen en hipste hulpmiddelen voor kinderen op Scouters.nl. De succesvolle zelfhulpsite is deze week uitgebreid met onafhankelijke informatie voor alle kinderen met een bewegingsbeperking en hun ouders. Gescout, geschreven en ontwikkeld samen met ouders, kinderen en jongeren.

Scouters kinderen header

Onafhankelijke informatie, gescout voor en door ouders en kinderen

Als je vader of moeder bent van een kind met een bewegingsbeperking, dan komt er veel op je af. Hoe weet je wat er aan praktische oplossingen en goede of hippe hulpmiddelen beschikbaar is? Vanuit die vraag is de succesvolle zelfhulpsite Scouters uitgebreid voor kinderen.“Kinderen en hulpmiddelen: het is echt abracadabra. Ik vind het daarom erg goed dat Scouters nu ook is uitgebreid voor kinderen,” aldus vader Minus. Moeder Francis ervaart ook een gebrek aan overzicht en zou heel graag beter zelf haar keuzes willen maken. “We waren overgeleverd aan een gemeente, een ziekenhuis, een revalidatiecentrum of leverancier om te bepalen wat het beste hulpmiddel was voor Koen.”

Op Scouters.nl/kinderen vinden Minus, Francis, Koen en de duizenden andere ouders, kinderen en jongeren nu de juiste oplossingen en hulpmiddelen om beter te bewegen. Van een uitgebreid overzicht met kinderrolstoelen tot praktische oplossingen zoals pennen en leeshulpmiddelen om op school goed mee te komen. Ook stoere gadgets en handige tips om je kinderrollator of -rolstoel te pimpen ontbreken niet op Scouters. Ouders, kinderen en jongeren kunnen bovendien hulpmiddelen beoordelen, tips delen met de redactie en deelnemen in het testteam.

Oplossingen en hulpmiddelen voor kinderen en jongeren

Coole Nikes die je van achter dichtdoet in plaats met veters. Pimpspullen voor je rolstoel. Een innovatieve loophulp waarmee jouw kind misschien ook wel kan leren lopen. En dacht je van een bed dat je mee kan nemen op vakantie!? Bekijk alle hulpmiddelen voor kinderen en jongeren op Scouters.nl.

Over Scouters.nl: geen patiënt blijven, maar zelf stimulerend advies vinden en delen

Scouters was de eerste onafhankelijke zelfhulpsite in Nederland voor en door de 2 miljoen Nederlanders met een bewegingsbeperking en is online toegankelijk sinds november 2015. Inmiddels is het dé plek waar je de beste oplossingen en meest innovatieve hulpmiddelen vindt om beter te bewegen. “Steeds meer mensen met een bewegingsbeperking zijn op zoek naar onafhankelijk advies zodat ze zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Zeker nu iedereen steeds meer zelf betaalt,“ vertelt Sanne Gooskens, die Scouters oprichtte samen met Erica Bouma. Sanne’s broer Stijn was 26 toen hij een dwarslaesie kreeg. Na revalidatie wilde hij geen patiënt blijven. In zorgwinkels voelde hij zich niet thuis. En in andere winkels was het advies commercieel gekleurd. Dat kan anders, vonden hij en zijn zus Sanne Gooskens. Zo ontstond Scouters.

Je vindt Scouters kinderen op www.scouters.nl/kinderen

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site