Dag feestdagen, hallo afwas. Tips om die makkelijk weg te werken

01 januari 2016 - Door: Redactie Scouters

Aaah… heb jij ook zo’n berg afwas na de feestdagen? We scoutten tips voor je om de vuile vaat zo snel mogelijk weg te werken, ook als je niet zoveel kracht kan zetten of één hand gebruikt.

GlazenborstelTip 1: Afwassen zonder een borstel vast te houden

Als je de afwasborstel niet goed vast kan houden zijn er verschillende oplossingen. Bijvoorbeeld een glazenborstel. Je kent ze wel uit het café of restaurant: de afwasborstel in de gootsteen. Deze zijn ook verkrijgbaar voor particulieren via verschillende webshops en bij thuiszorgwinkels. Handig! Bij Bol.com is de glazenborstel bijvoorbeeld voor 23,95 euro verkrijgbaar.

Afwasborstel met doseerpompTip 2: Afwasmiddel en borstel in één

Een andere oplossing is een afwasborstel met doseerpomp. Je houdt de borstel vast met je handpalm in plaats van je vingers. Bovendien hoef je alleen maar even op de bovenkant te drukken om afwasmiddel op je afwas te krijgen. Je hebt trouwens ook gewone afwasborstels op steel met doseerpompje. Handig voor als het openen van of knijpen in de fles afwasmiddel lastig gaat. De afwasborstel die je in je handpalm vasthoudt is verkrijgbaar bij veel supermarkten en huishoudwinkels. De gewone borstel is te koop in de webshop van OXO Good Grips voor 14,95 euro.

Afwasborstel Twin Scrub Joseph JosephTip 3: Borstel met extra groot handvat

Ook heel handig: de Twin Scrub borstel met een extra groot handvat. Dit is een 2-in-1 borstel. De grote borstel pakt het grove vuil aan, en de kleine borstel die je vooraan het handvat ziet, is er voor het vuil in kleine hoekjes. Door het grote handvat kan je goed kracht zetten. Je kan de borstel bij de afwas gebruiken, maar bijvoorbeeld ook om je keuken of badkamer schoon te maken. Deze afwasborstel is voor 16,95 euro online te bestellen.

Heb jij ook afwastips?

Heb jij nog een goede tip bij het afwassen? Die horen we graag!

Reacties (2)

  • Door Elly Waaijer (Scouters) op 08 januari 2020

    Begrijp niet helemaal je vraag, stuur de redactie van Scouters (redactie@scouters.nl) een mail en we gaan voor je op zoek

  • Door stoel op 08 januari 2020

    ik heb eigelijk wat nodig wat op zwarte sprieten lijkt om af te wassen

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site