Design4One: de ideale rollator bestaat niet, dan is dit een project voor jou!

05 juli 2021 - Door: Ardy

Design4One is een samenwerkingsverband tussen de Hogeschool Rotterdam, de Hogeschool Howest in Kortrijk en Scouters. In dit project maken studenten van de twee hogescholen samen met de eindgebruikers een inventarisatie van ontbrekende functionaliteit van rollators.

Het team van studenten en hun opleiders vragen een aantal gebruikers om te helpen bij het aanpassen van een bestaande rollator, of een beste rollator te ontwikkelen. De studenten en docenten komen uit de vakgroepen ergotherapie, gezondheidstechnologie en industrieel productontwerp.

Wat levert Design4One jou op?

Mocht jouw inzending gebruikt worden voor het project, dan wordt  je nauw bij de evaluatie- en ontwerpfase betrokken. Dat betekent dat er met een multidisciplinair team gewerkt wordt aan de oplossing van je vraag. Als eindproduct kun je een aanpassing op je bestaande rollator verwachten, een bouwtekening of instructie hoe de aanpassing / rollator te laten maken. In verband met de nieuwe Europese wetgeving (Medical Device Regulation) zijn er beperkingen aan wat er geproduceerd mag worden door de studenten, dat beperkt zich tot een bruikbaar prototype, waarbij de eindverantwoordelijkheid van het gebruik bij de eindgebruiker ligt.

Reageer direct en breng een discussie op gang over missers in rollator ontwerpen, of stuur een mail naar redactie@scouters.nl met een korte omschrijving van wat jij mist in het gebruik van jouw rollator of in de rollators die jij kent. De begeleidend docent en studenten verzamelen op deze wijze wat er leeft onder rollatorgebruikers en maken uit alle inzendingen een keuze.

Uiteraard mag je ook reageren als mantelzorger of professional. Je mag echt “out of the box” denken, zo komen we samen tot een beter ontwerp.

Het project start eind augustus, als je snel iets laat horen, kun je nog meedoen!

Heb je nog vragen, of dien je je verzoek graag telefonisch in, bel dan Elly Waaijer (06-83981856).

Reacties (9)

 • Door Elly Waaijer op 09 december 2022

  Dit project is inmiddels gesloten, dus nieuwe ontwikkel vragen indienen heeft nu geen zin meer. Wel kun je op de Scouters site diverse onafhankelijke productbeschrijvingen vinden over rollators door in de zoekfunctie rollator in te vullen.

 • Door Patricia op 06 december 2022

  Ik zoek een rollator die mee kan naar een dagje uit, festival etc. De functies van een Rolls maar dat je ook een bankje uit kan schuiven zodat je een dubbele zitplek hebt. Zo kan je ook een gesprek voeren als je ergens langer bent.

 • Door Patrick Josso op 08 augustus 2022

  Over kinderkopjes lopen met een rollator is een ramp. De meeste wegen straten en stoepen zijn bol i.v.m Hemelwaterafvoer maar dat loopt gruwelijk. Je moet steeds bijsturen. En zowel het geluid als het getril met harde kunststof wielen slaat door in je armen en oren. Ook zijn mijn achterwielen te breed. In de trein op het terras en thuis blijft ie steeds haken. Is er een rollator te maken met grote luchtbanden en een mountainbike banden profiel waarmee je over het strand kan lopen en die niet te breed is en er ook niet zo verdomde lullig uitziet.

 • Door Ingrid op 05 oktober 2021

  Al die dingen die al genoemd zijn, cardon, stevige wielen, goede rem, maar vooral de look kan idd wel een pimp gebruiken. Geef dat frame eens een coole spuitlak: bloemen, vogels, kleuren (in stijl he). Het moet eigenlijk zo zijn dat mensen niet zeggen: 'Zo, jij ook al aan de rollator,' maar dat ze zeggen: 'He, waar heb je die gave rollator vandaan.'

 • Door Tamara Parinussa op 10 september 2021

  Ik zou graag een rollator willen waarvan je ook de zitting kan verstellen in hoogte, lichtgewicht, stevige wielen voor binnen en buiten, de as van de wielen zich aanpassen aan de weg/stoep net als de atto scootmobiel en leuk modern design. Behalve de trust let’s fly zien ze er allemaal niet uit. Beetje ouderwetse rollators wat er nu te koop is

 • Door Tamara Parinussa op 10 september 2021

  Ik zou graag een rollator willen waarvan je ook de zitting kan verstellen in hoogte, lichtgewicht, stevige wielen voor binnen en buiten, de as van de wielen zich aanpassen aan de weg/stoep net als de atto scootmobiel en leuk modern design. Behalve de trust let’s fly zien ze er allemaal niet uit. Beetje oud bollig

 • Door Mevr. Siereveld op 25 augustus 2021

  Ik zoek een rollator van carbon met atb wielen en met een goede zitting en rugsteun en toch licht gewicht met afsluitbare tas die echt tegen de regen kan.

 • Door Jan van Groezen op 31 juli 2021

  Heb met en voor mijn echtgenote al diverse rollators in huur/bruikleen gehad. Sinds kort de Rollz Motion aangeschaft welke om te bouwen is tot rolstoel. Het ombouwen van rollator naar rolstoel - en omgekeerd nog wat te omslachtig. Wie verzint 'n gemakkelijker oplossing met toch de voordelen van de Rollz motion en bij voorkeur wielen/banden die langer op spanning blijven.

 • Door Persoon Els op 10 juli 2021

  Ik zou een rollator willen hebben waarop ik meteen kan gaan zitten en me niet eerst moet omdraaien. Ik heb wel iets dergelijks gezien, maar die waren er alleen voor kinderen en bovendien van zwaar materiaal. Ik wil een superlichte die ik zelf in de auto kan zetten (dat kan met de huidige, die is van carbon)

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site