De ideale rollator bestaat niet, dan is dit een project voor jou!

05 juli 2021 - Door: Ardy

Design4One is een samenwerkingsverband tussen de Hogeschool Rotterdam, de en Hogeschool Howest in Kortrijk en Scouters. In dit project maken studenten van de twee hogescholen samen met de eindgebruikers een inventarisatie van ontbrekende functionaliteit van rollators.

Op grond daarvan worden een aantal eindgebruikers gevraagd samen met het team van studenten en hun opleiders de beste rollator of aanpassing aan een bestaande rollator te ontwikkelen.  Het betreft hier studenten en docenten van de volgende vakgroepen: ergotherapie, gezondheidstechnologie en industrieel productontwerp.

Wat levert dat op voor jou?

Als eindresultaat krijg jij de rollator, of aanpassing aan jouw rollator, die op jouw leest is gebouwd. En wordt er voor andere rollator gebruikers een bouwtekening of instructie gemaakt hoe de rollator te produceren / de aanpassing te maken.

Reageer hier direct en breng een discussie op gang over missers in rollator ontwerp, of stuur een mail naar redactie@scouters.nl met een korte omschrijving wat jij mist in het gebruik van jouw rollator of in de rollators die jij kent. Uiteraard mag je ook reageren als mantelzorger of professional. Je mag echt “out of the box” denken, zo komen we samen aan een beter ontwerp.

Mocht jouw inzending worden gebruikt voor het project, dan wordt je nauw betrokken bij de evaluatie- en ontwerpfase. En nogmaals, zorgt het team dat jij ook die rollator krijgt die jij in je hoofd hebt.

Het project start eind augustus, ben er op tijd bij!

Nog vragen, of dien je je verzoek graag telefonisch in, bel Elly Waaijer 0683981856

Reacties (2)

  • Door Persoon Els op 10 juli 2021

    Ik zou een rollator willen hebben waarop ik meteen kan gaan zitten en me niet eerst moet omdraaien. Ik heb wel iets dergelijks gezien, maar die waren er alleen voor kinderen en bovendien van zwaar materiaal. Ik wil een superlichte die ik zelf in de auto kan zetten (dat kan met de huidige, die is van carbon)

  • Door Jan van Groezen op 31 juli 2021

    Heb met en voor mijn echtgenote al diverse rollators in huur/bruikleen gehad. Sinds kort de Rollz Motion aangeschaft welke om te bouwen is tot rolstoel. Het ombouwen van rollator naar rolstoel - en omgekeerd nog wat te omslachtig. Wie verzint 'n gemakkelijker oplossing met toch de voordelen van de Rollz motion en bij voorkeur wielen/banden die langer op spanning blijven.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site