De Week van de Digitale Toegankelijkheid

07 juli 2020 - Door: Ardy

Van 5 tot en met 9 oktober 2020 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats.

Week van de toegankelijkheidDeze editie draait vooral om digitale toegankelijkheid. Wij van Scouters willen daar ook aandacht aan besteden. Organisaties kunnen hun websites toegankelijk maken voor alle mensen, ongeacht een eventuele beperking. Daar zijn allerlei technieken voor. Daarnaast zijn er allerlei hulpmiddelen die ervoor zorgen dat mensen met een beperking gebruik kunnen maken van computers, laptops, tablets en mobiele telefoons. Van software tot speciale muizen en aangepaste toetsenborden.

Wij zijn daarom heel benieuwd naar wat jullie gebruiken om online mee te kunnen doen in de wereld van nu. Hoe surf jij over het web? Heb je bepaalde hulpmiddelen of software die jouw beperking ‘hackt’? Hoe bekijk je een website die niet toegankelijk is als je een visuele beperking hebt? Hoe schrijf je een mail als je moeilijk kan typen? Kortom, alles wat jij gebruikt om digitaal beter te bewegen.

Mail je verhaal naar redactie@scouters.nl. Wil je liever je verhaal vertellen aan een van de redactieleden, laat het ons weten, dan bellen we je op. Lees meer over de Week van de Toegankelijkheid op deze website.

Reacties (2)

  • Door O Franken op 19 juli 2020

    Dochter 24 , linkszijdig verlamd , NAH, rechts niet 100% goed maar wel functioneel en hemianopsie, gebruikt voor mobiel een ring achterop telefoon om hem aan haar rechter vinger vast te houden en ook met rechts te kunnen typen. Helaas worden de nieuwe telefoons te groot.

  • Door Anneke Bouwens op 17 juli 2020

    Mijn zoon (27) verstandelijke beperking, ernstg lichamelijk gehandicapt en blind surft met 2 knoppen op zijn ipad. Hij is hier verdraait handig in . Gebruikt de knoppen nu 1,5 jaar.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site