Dweilen zonder wringen en bukken: wat zijn de mogelijkheden?

11 maart 2016 - Door: Redactie Scouters

Dweilen is al een pittige klusje als je fit bent. Met een blessure of handicap gaat het sjouwen en wringen soms niet meer goed. 3 oplossingen om toch te dweilen zonder te wringen en bukken.

Dweil met waterspray Greenspeed Sprenkler 21. Dweil met waterspray: licht, compact, maar niet altijd effectief

Een dweil met waterspray is een lichte dweil waarbij je water in het waterreservoir doet en vervolgens met een soort handrem water op de grond spuit. In het reservoir kan meestal alleen niet veel water. Daarom moet je nog wel regelmatig je sop verversen. Gebruikers geven aan dat de dweil niet altijd goed dweilt. Je kan de dweil ook gebruiken voor een ’tussendoor-schoonmaak’, als je daarnaast ook met een gewone dweil kan (laten) dweilen. Een dweil met waterspray kost tussen 25 en 100 euro, wordt ook wel een sproeimop genoemd. Je kan de dweilen kopen bij veel huishoudwinkels en -webshops en vaak ook bij de producent zelf. Deze scoutten we al voor je:

AquaTrio Pro Philips2. Elektrische dweil: grotere investering, veel onderhoud maar wel effectief

Een elektrische dweil cq. boenmachine cq. stoomreiniger kan ook een goede oplossing zijn om je vloer te reinigen en niet te hoeven bukken en wringen. De investering is wel behoorlijk groter dan die in bijvoorbeeld een dweil met waterspray. Je kan een elektrische dweil kopen tussen de ongeveer 100 en 400 euro. Het waterreservoir is ook groter dan bij de dweil met waterspray, dat is een groot voordeel. En de kracht die moet zetten, door de elektrische aandrijving, is ook minimaal. Na het dweilen is het wel noodzakelijk om de machine weer goed te reinigen, dat vraagt wat tijd. We scoutten deze elektrische dweilen voor je:

Robotdweil iRobot Scooba 13. Robotdweil: niets meer zelf doen, een forse investering en redelijk resultaat

Met een robotdweil hoef je bijna niets meer te doen. Die speurt zelf je huis af, dweil voor je en gaat vanzelf weer naar het oplaadpunt. Ideaal, zeker als dweilen al niet je hobby is. De robotdweil die in Nederland beschikbaar is, is de Scooba van het merk iRobot, en die kost wel wat: 450 euro. En schrobben doet-ie niet altijd goed, ontdekte de Consumentbond tijdens een test in 2013. Lees er meer over op de productpagina over de iRobot Scooba.

Deel ook jouw ervaring en help anderen zo vooruit!

Gebruik jij een van deze producten? Laat je productbeoordeling achter en help anderen hun keuze te maken. Dweil jij op een andere manier? Laat het weten aan de Scouters redactie zodat we de informatie hierover verder kunnen verbeteren.

Reacties (3)

  • Door Marcelle op 20 april 2018

    Ik heb de dweilmachine van Kärcher €175_ Fantastisch ding. Ik eet sindsdien van de vloer ? Nadeel is het gewicht en je kan niet onder de bank Ed. Zeker zijn prijs waard!

  • Door Sandra Ickenroth op 02 juli 2017

    Ik gebruik het Vileda Easy Wring Ultramat Reinigingsysteem. Dit is met een voetpedaal, als je wel je voet kan gebruiken maar geen of onvoldoende kracht in de handen hebt.

  • Door Jacqueline Leenders op 30 juni 2017

    Bedankt Scouters voor dit praktische en handige overzicht. Hier kan ik wel wat mee bij het adviseren van mijn clienten.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site