Even de benen ontspannen met de billen op het zadel van de Flipstick zitwandelstok

09 mei 2017 - Door: Redactie Scouters

Een dagje uit? Even lekker shoppen? Gewoon de dagelijkse boodschappen doen? De Flipstick gaat mee. Benen moe? Ff uitpuffen tussendoor? Klik daar gaat het zadel horizontaal! Billen erop en klaar is Eline. Hè, hè, dat zit lekker! Succes verzekerd: “Waar zit u nou op!?” Nou gewoon: op een zitwandelstok.

Wandelstok met zitje FlipstickHoe ziet de Flipstick eruit?

“De Flipstick ziet eruit als een wandelstok met een soort fietszadel eraan. Dat zadel heeft de vorm van een driehoek en bovenin zit een gat waarmee je de stok vasthoudt. Je houdt de Flipstick dus als het ware aan het zadel vast. Bij het lopen staat het zadel verticaal. Wil je erop zitten dan klik je het recht en schuif je het onder je billen.”

Hoe ben je aan de Flipstick gekomen?

“Jaren geleden was ik op zoek naar een wandelstok die ik makkelijk kon ombouwen tot een zitje en die niet te zwaar was en tegelijk ook stevig. Niet dat je er binnen 3 keer doorheen zakt of zoiets. Dat moest volgens mij bestaan. Al zoekende ben ik bij de Flipstick terechtgekomen. Aanvankelijk in Engeland. Daar wordt de Flipstick met name door wandelaars enthousiast afgenomen, want je kan er tijdens het lopen even op uitrusten. Maar voor De paden op de lanen in heb ik hem niet in eerste instantie gezocht.”

Waar gebruik jij de Flipstick zitwandelstok dan voor?

“Ik neem hem meestal mee met een dagje uit omdat mijn linkerbeen het niet zo geweldig doet. Het ligt eraan waar we heen gaan en hoe goed ik me voel. De ene keer neem ik mijn rolstoel mee en de andere keer die Flipstick. Want dan kan ik tussendoor altijd even gaan zitten.”

Wandelstok met zitje Flipstick gebruikZit je stabiel genoeg op die ene poot?

“Ja, je zit vrij stabiel omdat je je eigen 2 benen ook hebt. Met die erbij heb je een driepoot en omdat je dan steun onder je bips hebt, heb je even verlichting op je benen. In het begin vond ik het wel eng, maar als je de handigheid eenmaal hebt, is het ideaal. De mensen kijken echt naar je zo van: wat gaat die nou weer doen! En dan stoten ze elkaar aan en wijzen ze ernaar. Ik heb ook een paar maal gehad dat iemand naar me toekwam en zei: ‘Joh, wat is dat en hoe werkt dat?’ Een dame wilde de zitwandelstok voor zichzelf en iemand anders voor zijn moeder. Iedere keer dat ik hem meeneem, heb ik er behoorlijk bekijks mee.”

Wandelende – of liever – zittende reclame dus!

“Absoluut. Echt een aanrader, want overal kan je even gaan zitten en uitrusten. Als je – ik noem maar wat – naar de stad gaat en je weet dat er weinig bankjes zijn, dan kan je wel iedere keer koffie gaan drinken, maar dat loopt ook aardig in de papieren. En op een natte, koude plantenbak neerzijgen is ook niet alles. De Flipstick is ideaal als je tussendoor even de benen wilt ontlasten. Hij is ook niet veel zwaarder dan een wandelstok. Ik kan er makkelijk een paar uur mee lopen.”

Is hij uitschuifbaar?

“Ja, je kan hem op verschillende hoogtes instellen. Laatst heb ik voor iemand anders nog even gekeken. Tegenwoordig heb je ze ook inklapbaar, met een tasje erbij. Dat kan heel handig zijn.”

Was hij makkelijk te krijgen?

“Ik heb me helemaal gek gezocht, maar dat is alweer een aantal jaren geleden. Uiteindelijk heb ik hem online gevonden bij de firma Vos in Amsterdam. Qua prijs was hij toen ook heel redelijk, ongeveer € 45,-  Bij andere webshops was hij het dubbele van die prijs.”

Hoelang gebruik je deze al?

Een jaar of 8, 9. Ik heb er nog nooit iets aan gehad, dus kwalitatief is hij erg goed. En ik gebruik hem iedere week, dus dat is best intensief. Het materiaal zal ook meewerken. Het zadel is van kunststof en de stok zelf van aluminium.”

Vind je de Flipstick een mooi ontwerp?

“Nou ja, wat heet mooi, hij is gewoon praktisch. Laatst zei een vriend van mijn zwager: ‘Wat heb jij voor een handig ding!´ Hij filmt veel, maakt documentaires en dergelijke, en moet voor zijn werk veel staan. Ik legde uit dat het een Flipstick was, een wandelstok met een opklapbaar zadel. Het zit niet voor uren achter elkaar heel comfortabel, maar als je af en toe even de druk van de benen wilt halen, dan is het echt perfect. Hij zei: ‘Die ga ik ook halen.’

Ook je ervaring delen over jouw favoriete hulpmiddel?

Wil jij net als Eline je ervaring delen over jouw favoriete hulpmiddel? Dat kan, heel leuk zelfs!

Mail de redactie

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site