Gaat het zo mee? 5 handige oplossingen voor je boodschappen

04 februari 2016 - Door: Redactie Scouters

Gaat het zo mee? Die vraag zal je in een supermarkt of winkel niet meer zoveel horen dit jaar. Het is sinds 1 januari verboden gratis plastic tasjes mee te geven als winkelier. Terug naar de boodschappentas dus: wat zijn handige alternatieven? We scoutten de 5 beste oplossingen voor je.

tassenhouder One Trip Grip1. Tas mét tassendrager

Je neemt zelf je tas mee. Een volle plastic tas kan wel in je hand snijden. Een katoenen, polyester of jute tas is natuurlijk een goed alternatief voor de plastic tas. Tassen snijden helemaal niet meer in je hand met een tassendrager van One Trip Grip. Dit is een soort handvat waarmee je makkelijk en comfortabel één of meer tassen kan dragen. Met een druk op de knop klik je de houder open en kan je tassen erop of eraf halen. De tassendragers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Boodschappentrolley voor trap Royal Andersen2. Met je trolley de trap op

De boodschappentrolley ken je vast. Old school inderdaad, maar ook verkrijgbaar in allerlei hippe designs en met innovatieve mogelijkheden. Zoals deze trolley om de trap mee op te lopen. Handig! Doordat de 3 wielen draaien, trek je de trolley zo achter je aan naar boven. Er zijn verschillende trolley’s voor de trap op de markt, één ervan is de Royal Shopper Treppensteiger van Andersen.

Boodschappentrolley Go Up Playmarket3. Boodschappentrolley op 4 wielen

En wat denk je van een boodschappentrolley op 4 wielen? Die duw je vooruit en geeft je extra steun bij het lopen. Dat kan met de Go Up van Playmarket bijvoorbeeld, zo tipte een scouter ons laatst. Hiermee loop je ook nog eens makkelijk de trap op, en je klapt de trolley in als je deze vervoert of opbergt. De grote tas (met koeltas) is bovendien ook heel praktisch.

Tassenhouder YokeShopper4. Hands free shoppen met de Yoke Shopper

Nog een tassendrager, en dan eentje waarmee je je tassen hands free kan dragen. De tassendrager Yoke Shopper bevestig je aan je tas of tassen. Zo kan je je tassen niet alleen makkelijk samen dragen, maar ook aan je schouder hangen. Zo maak je je handen vrij en hoef je die ook niet te belasten.

Boodschappentrolley Bike & Easy (accessoires) Andersen5. Boodschappentrolley achter je fiets

Je gaat nog sneller als je niet lopend maar fietsend je boodschappen doet. En sommige boodschappentrolleys kan je bevestigen aan je fiets. Zo maak je van je trolley een fietskarretje waarmee je je boodschappen goed kan vervoeren. Boodschappentrolley’s van Andersen kan je makkelijk aan je fiets bevestigen met een koppelstuk, dat je los kan kopen.

6. Jouw oplossing!

Welke oplossing gebruik jij om je boodschappen te dragen? Heb jij een handig hulpmiddel gescout of een andere oplossing gevonden? We horen het graag, zodat we ook jouw ervaring kunnen delen.

Reacties (2)

  • Door Elly Waaijer op 19 juni 2019

    Weet niet direct een antwoord, maar wellicht goed dat je de vraag ook op de Scouters Facebook groep zet

  • Door rené schuit op 18 juni 2019

    Heb geen oplossing, maar vraag of iemand een oplossing heeft. Ik heb handbike en hoe kan ik boodschappen meenemen iemand een idee. Want achter rolstoel vast maken. zou niet weten hoe ik me boodschappen van winkel zelf naar huis moet nemen. iemand idee, want vragen is geen echte oplossing

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site