Gamen

06 november 2022 - Door: Gijs van den Brink

Op Support 2022 liep het Scouters filmteam langs NMAGaming. Een levendige stand waar we een groep jongeren zagen gamen. Heel geconcentreerd en dus geen tijd voor een interview. Gelukkig was daar wel Nicky, die ons vertelde over dit geweldige project, gamen voor iedereen!

NMAGaming heeft als doel om iedereen, ongeacht de beperking, te laten gamen.
Ze hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd van experts en ervaringsdeskundigen in binnen- en buitenland. Zo blijft NMAGaming op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, die ze weer delen met de doelgroep.

Hoe werkt het?

Via beeldbellen kijken de experts van NMAGaming wat jij nodig hebt om te kunnen gamen. Zo’n gesprek kun je zelf doen, maar kan natuurlijk ook samen met je ouders, begeleider of therapeut. Je krijgt een gedegen advies voor jouw beste game setup. Welke games zijn voor jou geschikt? Welke apparatuur heb je al, of welke apparatuur heb je nodig? Samen maak je een pakket op maat.

Hoe kom je aan dat pakket op maat?

  • Via stichting NMAGaming is het mogelijk om de speciale game- apparatuur in bruikleen te krijgen. Die apparatuur kun je onbeperkt lenen. En gewoon terugsturen, als je er geen gebruik meer van maakt. Dat kost je maar € 50 per jaar. Geweldig toch! De website van NMAGaming   straalt een enorm enthousiasme uit. Zowel de experts als de gamers komen ruim aan het woord. En ook veel leuke filmpjes. Dit wordt o.a. financieel mogelijk gemaakt door Stichting Het Gehandicapte Kind

Bekijk het interview dat Scouters redactielid Nico had met Nicky van NMAGaming en zie het fanatisme van de gamers op de stand.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site