Getest door Scouters: Oxboard hoverboard

06 november 2015 - Door: Redactie Scouters

Je ziet ze steeds vaker rijden: de hoverboards. Het Nederlandse Oxboard is een van de producenten van dit innovatieve elektrische vervoermiddel. Scouters testte het Oxboard. Bekijk de resultaten in de testvideo.

Wat kan je met het Oxboard?

Personal transport board (self balancing) OxboardHet Oxboard is een hoverboard, een innovatief elektrisch vervoermiddel waarop je je stand voortbeweegt. Je kan het Oxboard gebruiken met een maximaal gewicht van 120 kilo. Het board laad je op in 3 uur en je kan er dan 15 tot 20 kilometer mee afleggen met een maximum snelheid van 15 kilometer per uur. Het Oxboard weegt rond de 10 kilo.

Lees verder over het Oxboard >

Het onafhankelijke oordeel over het Oxboard

Personal transport board (self balancing) OxboardHet Oxboard is zeer sportief in gebruik en leuk om op te rijden. Het vervoermiddel is zeer wendbaar en zowel binnen als buiten te gebruiken, liefst op een glad oppervlak. Wel een uitdaging om op- en af te stappen, minder makkelijk mee te rijden over een drempel heen, op de stoep of kinderkopjes met los liggende stenen en zwaar om op te tillen. Het Oxboard is geschikt als je niet goed kan lopen maar wel heel stevig staat, goed je evenwicht houdt en makkelijk 10 kilo kan tillen.

Op een rij:

Design: mooi vormgegeven product, ook als je erop rijdt ziet het er cool uit. Het board heeft 2 lampjes, dus ook in het donker ben je erop zichtbaar.

Gebruiksgemak: het duurt even voor je het rijden erop onder de knie hebt. Het rijden is ook best spannend in het begin, vallen kan je er zeker mee. Maar als je het eenmaal door hebt, is het heel leuk om ermee op pad te gaan. Je evenwicht moet wel goed zijn.

Kwaliteit: we hadden het maar kort in gebruik, maar het Oxboard voelt heel degelijk, rijdt lekker, opladen gaat goed en aantal kilometer is ook redelijk (20 km)

Prijs: hoge investering (799 euro)

Ook producten testen?

Wil je producten voor Scouters testen? Word dan lid van ons testpanel. Wanneer er producten ingestuurd worden sturen wij een testverzoek aan alle panelleden. Daarin staat om welk product het gaat, of dat naar jou thuis of bij Scouters kan worden getest en in welke periode het product getest wordt.

Vragen over het panel of wil je je direct opgeven? We horen het graag via redactie@scouters.nl.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site