Het hele huis kuis met het supertoffe stoffer en blik van de Praxis

07 november 2017 - Door: Redactie Scouters

Stofzuigen is niet ieders favoriete bezigheid. Zo’n log apparaat achter je aanslepen. Die herrie. Nee, dan het stoffer en blik met verlengde steel van de Praxis. Niet alleen uitgevoerd in vrolijke bonte kleuren, maar ook nog eens voorzien van een handige rubberen strip zodat je écht alles opveegt. Marcelle zweert erbij.

Marcelle en haar stoffer en blik staandDat stoffer en blik van de Praxis is dus niet alleen een feest om naar te kijken maar ook om te gebruiken.

“Absoluut. Door die lange steel aan de stoffer en ook aan het blik hoef ik niet te bukken. De vloer ermee vegen is nog handiger dan stofzuigen en veel minder zwaar. Je kunt er echt dingen mee opvegen, wat tamelijk curieus is voor een blik, want meestal veeg je alles eronderdoor. Maar aan dit blik zit een rubber stripje dat goed aansluit aan de vloer. Alleen heel fijn poederachtig spul opvegen is lastig, maar dat doe ik toch met een doekje.”

Kun je overal makkelijk bijkomen?

“De borstel is vrij smal waardoor je goed in alle hoekjes en gaatjes kunt. Ook onder een kastje kun je hem makkelijk doorhalen. Hij kan echt overal bij, zelfs bij het randje tussen de koelkast en muur.”

Wist je dat het zo’n fijn stoffer en blik was toen je hem bij de Praxis kocht?

“Ik vond hem er zo vrolijk uitzien. Hij heeft een hele leuke print met allerlei bonte kleuren. Er zat nog een vatenkwast bij ook. Nou, wat wil je nog meer?! Ik heb het stoffer en blik in een opwelling gekocht en kwam er toen achter hoe ontstellend handig hij is. De steel heeft ook een goede lengte, ik ben niet zo lang.”

Is het stoffer en blik behalve superhandig ook duurzaam?

“Ik heb hem sinds een jaar of 6/7 vrijwel dagelijks in gebruik en nog steeds is hij niet stuk of versleten. Dat zegt wel wat over de kwaliteit. Ik stofzuig ook veel minder sinds ik dit ding heb, omdat hij zo makkelijk en licht in gebruik is. Ook de vatenkwast gebruik ik trouwens nog steeds. Wie heeft er nou een vatenkwast die al 6 jaar meegaat?”

De haren uit de borstel laten ook niet los?

“Nee, het lijkt alsof de haren elke keer weer wat meer gespleten zijn aan het uiteinde waardoor de borstel effectiever veegt dan een gewone stoffer.”

Was het stoffer en blik duur?

“Ik weet niet meer precies wat ik ervoor betaald hebt, zo’n €15,- denk ik. Dat was destijds best wel een aardig prijsje. Maar ik vond hem gewoon leuk en nu blijkt hij zijn geld ook nog dubbel en dwars waard geweest te zijn omdat ik er zolang mee doe. Een stoffer en blik met een verlengde steel is sowieso duurder.”

Wat doe je als de stoffer vies is geworden?

“Je kunt hem gewoon afsp0elen. Mocht hij zo vies zijn dat je denkt, mmm… dan geef ik hem gewoon een sopje. Ik heb ook een fraai blik met een kartelrandje. Daar kun je de stoffer langs halen zodat je de restjes honden- en kattenharen gelijk kwijt bent. Normaal gesproken blijft dat aan je stoffer zitten. Die kartelrand is echt het ei van Columbus, geen enkel ander stoffer en blik heeft dat.”

Wat wil je nog meer kwijt?

“Dat ik het jammer vind dat ik de spullen niet mee op vakantie heb genomen. Ik zit hier in mijn caravan en dan was een stoffer en blik toch wel handig geweest.”

Reacties (4)

 • Door Sanne Gooskens op 30 november 2017

  Hallo Willy, deze bij de Praxis is niet meer in de winkel maar er staan enkele andere opties op Scouters met verschillende stelen: https://www.scouters.nl/hulpmiddelen/?search=stoffer+verlengde. Succes! ^Sanne van Scouters

 • Door Willy op 10 november 2017

  Hoe lang is de steel hiervan?

 • Door Marieke van Beek, ergotherapeut op 10 november 2017

  Leifheit heeft ook een variant, kwalitatief prima en fijne borstel. Kosten 12,99. Zet ik vaak in bij mensen met rugklachten.

 • Door Connie de Boer op 10 november 2017

  mag ik vraag aan u, hoeveel is kost met stoffer en blik ? ik heb vaaak ander stoffer en blik is vlug kaopt en niet sterk. ja ik wil graaaag goede merk sztoffer en blik hebben. veel groejtes Connie

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site