Het effect van schommelen op onrust bij dementie

Het effect van schommelen op onrust bij dementie

Het effect van schommelen op onrust bij dementie

Continu rondlopen, op tafel tikken, roepen, algehele rusteloosheid. Dat kan je overkomen als je met dementie te maken krijgt. Allemaal reacties door het voelen van onrust. Dit voelt onprettig en kan tot grote vermoeidheid leiden van jezelf, maar ook van je omgeving. Ook bij andere neurologische aandoeningen, bijvoorbeeld Parkinson, komt dit voor. Mantelzorgers en professionals proberen van alles om je te laten ontspannen en de onrust te verminderen, maar dat is niet eenvoudig.

Effect van schommelen

Onderzoek heeft aangetoond dat schommelen een positief effect heeft op onrustig gedrag. Fitform heeft daarom een speciale zorgstoel ontwikkeld voor mensen die veel last ervaren door onrust. Deze ZEN Zorgstoel is uitgevoerd met een automatische schommelbeweging die instelbaar is op twee snelheden. Daarnaast zijn er vier voorgeprogrammeerde stoelbewegingen waarmee je kunt aansluiten op de voorkeur van degene die in de stoel zit.

Wil je meer lezen over het effect van schommelen, je vindt hier een gepubliceerd artikel:

Rocking chair therapy for dementia patients: Its effect on psychosocial well-being and balance

De ZEN Zorgstoel wordt al op heel wat plekken in vooral de ouderenzorg ingezet, thuis en in zorginstellingen. Zorgprofessionals zijn enthousiast en vertellen hierover op de website van Fitform. Ze vertellen, dat mensen in de stoel eindelijk ontspannen en regelmatig al schommelend in slaap vallen, waardoor ze echt tot rust komen. Dat is niet alleen fijn voor degene die in de stoel zit. Ook de mantelzorger en zorgprofessional is erbij gebaat. Zij voelen zich minder machteloos en houden energie en tijd over voor zichzelf en anderen.

Zelf de ZEN Zorgstoel proberen?

Ben je werkzaam in een zorginstelling en wil je de ZEN Zorgstoel vrijblijvend uitproberen via een proefplaatsing? Dit kan door op de website van Fitform een aanvraagformulier in te vullen of telefonisch contact op te nemen. Kijk hier voor meer informatie.
Voor een proefplaatsing thuis kun je informeren bij een Fitform-zitspecialist. Kijk hier waar dealers gevestigd zijn.

En zet je daarna een reactie met jouw ervaringen op onze site? Dat kan door een bericht achter te laten onder de productbeschrijving. Want juist die ervaringen maken de beschrijving van hulpmiddelen nog waardevoller!

Dit betreft een gesponsorde pagina.