Hippe alternatieven voor de scootmobiel: hiermee wil je gezien worden!

14 juli 2017 - Door: Redactie Scouters

Wie aan de scootmobiel denkt, denkt misschien al snel aan een standaard rode scoot op 4 wielen. Maar is er veel meer! Flitsende kleuren, hippe designs, slimme ontwerpen: we zetten de mogelijkheden op een rij. Met deze scootmobielen wil jij gezien worden!

moving-life-atto-scootmobiel-we-connect-in-en-uitgeklaptKoffer of scootmobiel? De Atto van Moving Life

Bij de ATTO van Moving Life kan het 2 kanten op: opgevouwen lijkt het een rolkoffer, uitgeklapt een hippe, minimalistische reisscootmobiel. Ja, deze scootmobiel is innovatief én handig. Je kunt hem goed vervoeren in bijvoorbeeld de auto.

Leuk om te weten: Nino Ransenberg uit Israël ontwierp de ATTO. Hij gebruikte zelf jarenlang scootmobielen en baalde van het gebrek aan transporteerbaarheid en het slechte imago dat gekoppeld is aan de bestaande scootmobielen, en besloot een scootmobiel te maken die dit tegenging. Hieruit kwam de ATTO tot stand.

Prijs: €3.250

Meer info

Opvouwbaar scootmobiel EV Rider Stand-N-Ride gebruikFlitsend voor de dag met EV Rider Stand-N-Ride

De Stand-N-Ride is een opvouwbaar elektrische vervoermiddel cq. scootmobiel met 3 stabiele wielen waar je zittend of staand mee uit de voeten kunt. Of nu ja, scootmobiel. Je zou de Stand-N-Ride ook elektrische scooter of personal transporter met 3 wielen kunnen noemen.

Handig: het gas en de rem bedien je met je rechterhand, zodat je met de linker makkelijk deuren open kan duwen. De scooter weegt 20 kilo en lijkt makkelijk uit elkaar te halen en mee te nemen, bijvoorbeeld achter in de auto.

Prijs: $ 975

Meer info

Scootmobielfiets Van Raam Easy GoDriewieler of scoot? De Easy Go van Van Raam

De Easy Go van de Nederlandse fabrikant Van Raam is een vervoermiddel waarbij je kunt kiezen: fietsen op een driewieler of rijden in een scootmobiel. Oké, handig, maar door die 2 functies zie je bijna niet dat dit (ook) een scootmobiel is. Gaaf he!

Niek van het Scouters testteam en ervaren fietser op de driewieler, testte de Easy Go. “Als je minder kracht hebt om alleen te fietsen, is dit de ideale oplossing. Ik ben gewend op een driewieler te rijden, als je dat niet bent, is het wel even wennen. De snelheid is prima, de bediening heel licht.”

Prijs: €6000

Scootmobiel Classic DX2 van Huka in gebruikStoer en comfortabel: de Huka Classic

De Huka Classic is de Harley Davidson onder de scootmobielen. Robuust, stoer, stijlvol en groot. Oké, bij het winkelen niet zo praktisch. Maar als je je scootmobiel graag gebruikt om een ritje te maken, is de Huka Classic heel geschikt. En als je wat zwaarder bent of veel in het bos rijdt, is de Huka Classic ook een aanrader.

Ed en Irene van het Scouters testteam testte de vorige versie van de scootmobiel (de DX, inmiddels is de DX2 uit). Irene: “Dit is niet zo’n standaard scootmobiel, waar de handicap vanaf straalt. Hij ziet er flitsend uit, heeft een leuk design.”

Prijs: €15.000

Meer info

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site