Hoe eet je een gezonde maaltijd als je niet zelf kunt koken?

01 november 2021 - Door: Karina Arbete

Ook als je niet zelf kunt koken, kun je nog best gezond eten. Naar de winkel om de ingrediënten te kopen, de producten wassen, schillen, snijden en dan ook nog bereiden – het kan allemaal te veel zijn. Of misschien heb je moeite met één of meer van deze stappen. Maar, er is goed nieuws.

Er zijn tegenwoordig heel veel aanbieders van kant-en-klare maaltijden die je het werk uit handen nemen. Van diepvriesmaaltijden, koelverse maaltijden tot warm aan huis. Ze koken allemaal met verse ingrediënten. Diepvries en koelvers moet je zelf nog opwarmen, maar bij de warme maaltijden kun je meteen aanvallen. Welke aanbieder moet je kiezen?

In het RSI-Magazine 2021-3 (pagina 8 en 9) staat een artikel over kant-en-klare maaltijden. Het artikel beschrijft een aantal aanbieders van deze maaltijden, welke soort maaltijden zij bieden, welke diëten je kunt kiezen, wat de maaltijden kosten en meer.

Scouters is nieuwsgierig naar ervaringen met maaltijdaanbieders. Zijn de porties groot genoeg, is het eten lekker, gaat de bezorging goed?

Eet jij (of misschien een familielid of kennis) wel eens kant-en-klare maaltijden? Laat ons weten wat je ervan vindt: noem de aanbieder, de soort maaltijd en je opmerkingen over de maaltijd. En vermeld de woonplaats, want er zijn verschillen tussen de regio´s. Stuur je opmerkingen naar redactie@scouters.nl.

Met al deze ervaringen kunnen we anderen met hetzelfde probleem helpen. Voor elke dag of voor een periode waarin iemand niet zelf kan koken.

Reacties (3)

  • Door Karina Arbete op 15 december 2021

    Reactie van Miranda Modderkolk: "Hoi, Mijn naam is Miranda Modderkolk en ik woon in Arnhem. Ik bestel mijn maaltijden bij Maaltijdservice Regiomeal Home Het is echt heel lekker en niet duur. Ze zijn altijd op tijd met bezorgen en ze zetten de maaltijden voor mij in de vriezer. Ik bestel altijd 1 keer in de week 6 maaltijden. Mvg, Miranda Modderkolk"

  • Door Thea v d.Dungen op 30 november 2021

    Kan van harte aanbevelen Diepvriesman Bij mij het beste uit de test Ik woon in Krommenie Er is bezorging door het hele land. Billijke prijzen

  • Door Jildau op 30 november 2021

    Ik eet al twee jaar van “uitgekookt” en dat bevalt mij prima. De bezorging is vlekkeloos, Het bakje hoeft maar vier minuutjes in de magnetron, er wordt geen gebruikgemaakt van toevoegingen. Je kunt heel gemakkelijk via internet aangeven wat je die week daar op wilt eten, ruime keuze en ook vegetarisch, betalen en aangeven welk formaat portie je wilt.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site