Je broek aan doen met een glijbroek

07 juli 2020 - Door: Ardy

Het aan- en uittrekken van een broek is niet altijd makkelijk. Je kunt natuurlijk kiezen voor een joggingbroek, maar dat vindt niet iedereen altijd even modieus. Dan zou de glijbroek, of Handy Pants, een oplossing kunnen zijn. De glijbroek bestaat uit twee losse delen, vergelijkbaar met twee broekspijpen met een dubbele laag gladde stof. Het werkt vrij eenvoudig: eerst schuif je de glijbroek over het been en daarover heen schuif je de broek. Vervolgens trek je met een lus de glijbroek laag over laag bij de enkel weer weg.

GlijbroekOm het helemaal zelfstandig te kunnen doen moet je vrij lenig zijn en goed bij je voeten kunnen komen. Momenteel is de leverancier aan het experimenteren om helemaal zelfstandig gebruik mogelijk te maken: met een touwtje aan de buitenste lus van de glijbroek wat je vastmaakt aan het bed. Heb je interesse om dit uit te proberen? Geef je op via onze contact pagina.   Jouw ervaringen kunnen we dan weer delen via Scouters, zo helpen we elkaar. Misschien ben je zelfs bereid een filmpje te maken waarin je vertelt over jouw ervaring met dit hulpmiddel? Meer informatie over de glijbroek vind je hier.

Op dit filmpje laten de ontwikkelaars, die hiermee de Pieter Rookmaaker Prijs van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie wonnen, zien hoe de glijbroek werkt.

Reacties (5)

 • Door Elly Waaijer (Scouters) op 02 november 2021

  Wij verkopen de glijbroek niet, je kunt wel meer info op onze site hierover vinden en van daaruit kun je ook doorklikken naar het bedrijf dat de glijbroek ontworpen heeft en verkoopt.https://www.scouters.nl/hulpmiddelen/glijbroek-handy-pants-van-visiek/ Overigens bestaan er wel meer aan- en uittrekhulpmiddelen die werken bij een lange kous / panty, meer hierover kun je lezen in de Keuzehulp over dit onderwerp: https://www.scouters.nl/hulpmiddel-keuze/steunkousen-aan-en-uittrekken-kies-de-beste-hulp-voor-jou/

 • Door Ellen van Alphen op 29 oktober 2021

  Hallo, Ik gebruik steunkousen, kniestukken en een compressie driekwart legging. Momenteel kan ik die niet zelf aan doen en komt daar de thuiszorg voor. Dit blijkt echter erg zwaar voor hen. Er zijn tot nog toe geen oplossingen gevonden. Ik dacht er aan om zelf iets te maken waardoor mijn gehele been bedekt wordt met een glijstof. Dit kwam ik vervolgens tegen en lijkt op de gedachte die ik had. Wat zijn de kosten voor dit hulpmiddel? (glijbroek) Groeten, Ellen

 • Door Anja op 15 juli 2020

  IK HEB een steunkousenpanty swat rad u aan tegebruiken deze zelf aante trekkenp0

 • Door T. Van der Wijk op 09 juli 2020

  Het kleden vraagt aandacht vanwege de belasting. Dit is een mooi hulpmiddel. Andere oplossing kan zijn werken met enkele master care glijzeil-stof. Dan hoeft de de cliënt niet te draaien. Het is goed na te gaan, op basis van mobiliteit, wat de cliënt aan (on)mogelijkheden heeft. Naast hulpmiddelen voor het kleden, kan kleding ook functioneel worden aangepast.

 • Door Gera Westendorp op 09 juli 2020

  Dag, Mooi hulpmiddel, wel veel handelingen en ik vraag mij af of die kantelingen wel noodzakelijk zijn, of dat het met 1 x kantelen kan. Scheelt toch weer handelingen.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site