Keuzehulp driewielfietsen

23 mei 2023 - Door: Evelien

Met trots kondigen we de nieuwste Keuzehulp aan, dit keer heeft Jacqueline Leenders, ergotherapeut en voorheen hoofdredacteur van het Ergotherapie Magazine, de diverse soorten driewielfietsen op een rij gezet. Ze maakte een selectie van 47 verschillende driewielfietsen. Wist je dat er zoveel verschillende merken / typen zijn? En dat zijn ze nog niet eens allemaal

Onderscheid in uitvoeringen en functionaliteit

Aan welke uitvoeringen kun je denken?

  • Twee wielen achter en één wiel voor
  • Eén wiel achter en twee voor
  • Lage instap driewielfiets
  • Driewiel zit- of ligfiets
  • Zijwielen op je bestaande fiets

 

De Keuzehulp Driewielfietsen beschrijft de specifieke rijeigenschappen van deze uitvoeringen. Veel van de driewielfietsen zijn tegenwoordig zowel met of zonder elektrische rijondersteuning te koop. Dus denk goed na als je een driewielfiets wilt aanvragen of aanschaffen waar jouw prioriteit ligt.

 

Accessoires

Er op uit met een driewielfiets wordt extra fijn en comfortabel gemaakt door goed in beeld te brengen welke accessoires voor jouw specifieke gebruik handig zijn.

 

Training en gewenning

Het rijden met een driewielfiets lijkt eenvoudig, maar vraagt zeker training en gewenning. Op een gewone tweewielfiets balanceer je mee, zowel bij rechtdoor fietsen als bij het maken van bochten. Bij een driewielfiets geeft dit mee balanceren juist een slingerend rijgedrag, wat door gewenning en training wel kan verbeteren. Ook is het nodig in de bochten goed op de breedte van de fiets te letten.

Goed te weten; Trainings- of gewenningslessen zijn mogelijk via een ergotherapeut of via speciaal getrainde vrijwillige fietsdocenten van de fietsersbond.
Een stappenplan en tips voor het leren rijden met een driewielfiets staan op de website van de fietsersbond.

 

Vind de volledige Keuzehulp Driewielfietsen

 

En natuurlijk vind je in de Keuzehulp ook tips voor het aanvragen van een driewielfiets.

 

Of lees het net gepubliceerde artikel over deze Keuzehulp in het Ergotherapie Magazine

Driewielfiets Viktor van Van Raamop de weg, met Viktor op de fiets

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site