Kom jij het enthousiaste Scouters team versterken?

07 november 2022 - Door: Gijs van den Brink

Met trots kunnen wij aankondigen, dat Evelien Spreitzer twee maanden geleden besloot zich aan te sluiten bij het Scouters team. Zij is de 15e vrijwilliger in ons enthousiaste team, die zich inspant om Scouters nog sterker en groter te maken. Samen met onze lezers scouten we hulpmiddelen en tips voor mensen met een beperking, die het leven leuker, makkelijker en avontuurlijker maken. Gewoon (blijven) doen wat we willen doen. Wil je meer weten over Evelien, over onze ambities en of jij aan die ambities mee wil werken?

Evelien

Redactielid Nico Knibbe kent Evelien al heel lang uit de tijd dat ze allebei bij Scouting Nederland zaten. Allebei niet wetend dat ze 30 jaar later met elkaar samen gaan werken om Scouters nog beter op de kaart te zetten. Tijdens een gezellig etentje deze zomer vertelde Nico over de ambities van Scouters en overtuigde Evelien direct om mee te gaan werken. Mee gaan schrijven in het revalidatiekloof project en actief meedoen en denken over de Testivals Continentie op Maat. En wordt ze ook nog web redacteur, een echte duizendpoot.

Redactielid Elly Waaijer: “In het eerste telefoongesprek voelde ik gelijk en klik met Evelien, de energie spat eraf. Ze vertelde over haar activiteiten de laatste jaren en stuurde me een link naar een prachtige documentaire over haar zoektocht naar haar eigen lichaam; sexual healing. Echt een aanrader, zo moedig en openhartig.  Of lees over haar leven en documentaire in een interview met Evelien, met dank aan Support magazine voor publicatie op de Scouters site

Word jij ook vrijwilliger bij Scouters?

Er is nog voldoende ruimte in het Scouters team voor nieuwe leden. We zoeken redacteuren, die na een korte inwerksessie productbeschrijvingen, nieuwsbrief items, blogs kunnen schrijven. In het begin helpen we je uiteraard op weg hoe dat te doen.

Ben je zelf niet zo handig in schrijven van teksten, maar wel ervaringsdeskundige, dan is meelezen en adviseren op de inhoud ook heel waardevol. De wereld van de hulpmiddelen is heel dynamisch, dus om teleurstellingen te voorkomen moeten we altijd up to date zijn. En nu we meer dan 1100 hulpmiddelen, heel veel links naar andere sites, filmpjes etc., hebben is dat een interessante uitdaging.

Nieuwe website

Volgend jaar gaat Scouters haar website volledig vernieuwen, de inhoud blijft bestaan, maar de technologie erachter is hard aan verbetering toe. Zodra de nieuwe structuur gebouwd is, hebben we vrijwilligers nodig die ons helpen alle inhoud over te zetten. Dus heb jij ervaring in web beheer, of wil je dat van ons leren, ook dan zijn we heel blij als je je aanmeldt. Dat kan via redactie@scouters.nl.

Wij streven ernaar onze vrijwilligers de maximaal toegestane vrijwilligers bijdrage te geven, garanderen kunnen we het niet. We zijn afhankelijk van sponsorgelden om dit te kunnen doen.

Tot slot

Je komt in een hecht en enthousiast team. En ondanks dat de samenwerking zich vooral online of telefonisch afspeelt, kunnen we echt spreken van een team. We ondersteunen elkaar met praktische tips en wat we maar nodig en in onze mars hebben. We wonen verspreid over heel Nederland, zijn voor een groot deel ervaringsdeskundigen door eigen beperking of als mantelzorger. En hebben een grote diversiteit aan professionele achtergrond, zoals ergotherapie, fysiotherapie, bewegingswetenschappen, (verander)management, ICT, communicatie. Kortom, heel divers. En kan jij bijdragen aan een nog grotere diversiteit? Je bent altijd welkom!

Reacties (6)

 • Door Elly Waaijer (Scouters) op 25 januari 2023

  Ellen, wat leuk dat je ook het werk van Scouters wilt ondersteunen. Ik stuurde je net een mail om een keer telefonisch af te spreken en af te stemmen. Super hoor al die aanmeldingen, kunnen we heel goed gebruiken, want we groeien hard en hebben gewoon een heel leuk en enthousiast team die met elkaar dit werk mogelijk maken. Dus sluit je aan!

 • Door Ellen Broens op 24 januari 2023

  Hallo vrijwilligers, ik ben inmiddels 20 jaar ervaringsdeskundige op rolstoelgebied en wil graag helpen met het beoordelen van rolstoelen en handbikes. Vriendelijke Groet, Ellen

 • Door Elly Waaijer (Scouters) op 09 januari 2023

  Hans, welkom in het Scouters vrijwilligers team, fijn dat je mee gaat doen!

 • Door renate kooistra op 05 januari 2023

  Dag Ik zou graag in contact komen met Laurens Rijpstra. Hij heeft in 2017 een artikel geschreven over electrostimulatie voor zijn benen. Dit wil ik ook graag inzetten voor mijn zoontje met CP maar ik weet niet wie ik daar moet vragen. Mijn rev arts weet van niks. Ik wil het wel zelf betalen geen probleem Dus waar in het AMC werd dit gedaan ? Dan kan ik een afspraak maken. Hoor graag Renate Kooistra

  • Door Evelien op 06 januari 2023

   https://www.facebook.com/groups/285174968215081/user/725565263/ Hoi Renate zijn profiel gevonden via de Facebook van Cp Nederland. Hoop dat het hier mee lukt Succes Evelien

 • Door Hans Katan op 03 januari 2023

  L.s, Ik wil me graag opgeven als vrijwilliger, ik ben sinds maart vorig jaar ervaringsdeskundig vanwege een hersenstaminfarct waar ik wat blijvende beperking aan overgehouden heb en ik vond dat dit nieuwe jaar wel eens nuttig ingevuld kon worden voor anderen. Ik blijk via via vaak op Scouters.nl terecht te komen , ik laat me graag uitgebreid informeren voordat ik tot een aanschaf overga en dit is zo'n plek waar niet alleen de verkooppraatjes een plek hebben.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site