Lekker buiten bewegen. Of toch liever binnen?

07 juli 2020 - Door: Ardy

De coronamaatregelen zijn versoepeld en we mogen – onder voorwaarden – weer meer naar buiten om te bewegen. We hebben al heel wat mooie dagen gehad en de zomer is al begonnen. Buiten bewegen is altijd fijner dan binnen en ook gezonder, maar soms kan het niet. Bijvoorbeeld als je (nog) niet naar buiten durft, omdat je in een risicogroep zit en iedere kans op besmetting wilt vermijden. Voor wie graag wil blijven bewegen – binnen of buiten – hebben we wat tips op een rij gezet. Voor oud en jong, voor wie in een rolstoel zit of niet.

Oefeningen in een stoel

Op de webpagina Oefeningen in de stoel van Samen Beter Thuis staan voorbeelden van oefeningen die je gewoon thuis kunt doen: handige filmpjes met oefeningen voor in de stoel, om je knieën te strekken of te buigen en nog veel meer.

Oefeningen in een rolstoel

Op dezelfde website staan ook tips voor oefeningen in een rolstoel, met onder andere aandacht voor ademtechnieken, rolstoelyoga, tai chi en workouts. Kijk voor meer informatie over sporten met een beperking op Gehandicaptensport Nederland. En lees over een recent uitgevoerd onderzoek en gepubliceerde handreiking  over hulpmiddelen voor mensen met een beperking om beter te kunnen sporten https://www.allesoversport.nl/artikel/handreiking-sporthulpmiddelen/

Op vakantie

In de zomer ga je misschien op vakantie, maar in ieder geval ben je meer buiten. Soms wil je naar het strand, maar je rolstoel rijdt niet echt lekker in het zand. Gelukkig zijn er strandrolstoelen waar je wel makkelijk mee op het strand kunt rijden. Je beweegt dan niet zelf heel veel, maar door de wind en het water kun je toch genieten van het strand. Er zijn veel verschillende strandrolstoelen. Via deze link vind je een veel informatie over toegankelijkheid in het algemeen maar ook informatie over toegankelijke stranden en verhuur van aangepaste fietsen en strandrolstoelen in Nederland.

Scouters wenst je een fijne zomer met veel beweging!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site