Lekker douchen met de doucherolstoel Revato R7722,073

06 juni 2017 - Door: Redactie Scouters

Om veilig te douchen met een bewegingsbeperking is er van alles op de markt: een zitje tegen de muur, beugels aan de wand, krukjes, rekjes… Marian zweert bij de Revato R7722,073 doucherolstoel: “Ik hoef niet te gaan staan om de douche in te lopen en kan me er ook na het douchen mee verplaatsen. Dat vind ik absoluut een voordeel.”

Doucherolstoel Revato R7722,073 productfotoWat voor soort stoel is een doucherolstoel?

“Dat is natuurlijk een stoel die bestand is tegen water, een die niet gaat roesten. Je zit erop tijdens het douchen, maar kunt je ermee in de hele badkamer verplaatsen. Dus ook om de douche in en uit te gaan. Dat vind ik heel prettig. Met een zitje tegen de muur moet ik me toch lopend verplaatsen om op de juiste plek te komen om te kunnen douchen. En in de stoel kan ik ook na het douchen blijven zitten. Het werkt dus echt heel anders dan een douchstoeltje.”

Hoe ben je de doucherolstoel op het spoor gekomen?

“Dat weet ik niet meer, want ik heb hem al ontzettend lang. Ik heb altijd een doucherolstoel gehad. Zo’n stoel heeft een kleine draaicirkel, net als een gewone rolstoel, dus je kunt er makkelijk mee manoeuvreren. Alleen ga je met een natte rolstoel natuurlijk niet zo snel naar je slaapkamer. Dus ik zorg dat ik de kleren die ik aan wil, in de badkamer heb liggen, verzorg mezelf daar en dan bedruip ik me verder weer met de rollator.”

Heb je de badkamer heel erg aan moeten passen?

“Ja, wij hadden aanvankelijk een heel klein badkamertje boven. Op een gegeven moment werd duidelijk dat ik me met de rolstoel zou moeten verplaatsen en me moeilijk zou kunnen wassen. Daar is wel een hele discussie met de gemeente over geweest, zo van wat is nu wel noodzakelijk en wat niet. Op een gegeven moment zijn ze komen kijken wat de mogelijkheden waren van onze badkamer en toen zagen ze zelf ook wel: Nee, dat kan helemaal niet. We hebben een slaapkamer opgeofferd om daar een badkamer van te maken.”

En daar heb je dus ook een tegemoetkoming voor gekregen?

“Ja, dat was toen nog wel, ik weet niet precies hoe dat nu zit. Ik denk dat wij nog net de tijd hebben meegemaakt dat de financiering nog voor een groot deel van de gemeente kwam. Ik heb het idee dat mensen nu veel meer moeten bijbetalen.”

Is de Revato R7722,073 de eerste doucherolstoel die je ooit hebt gehad?

“Nee, dit is nummer 2. De eerste had een grote opening zodat je er ook mee boven het toilet kon zitten. Ik had het gevoel dat ik er doorheen zakte. Dus toen heb ik via de WMO (CAK) een andere aangevraagd en in termijnen afbetaald. Deze is ook steviger.

Hoe duur is de doucherolstoel Revato R7722,073?

“Als je op de site kijkt, is hij iets van € 780,-.”

Bedien je hem eigenlijk met de hand?

(Lachend) “Hij is niet elektrisch, want anders word je geëlektrocuteerd!”

Reacties (3)

  • Door Elly Waaijer (Scouters) op 29 oktober 2020

    De stoel werd in Nederland door Invacare gevoerd, zou met Invacare contact opnemen of ze nog een voetensteun leveren of een alternatief aan kunnen bieden.

  • Door C.Hageraats op 21 oktober 2020

    Wij hebben nog een Revato doucherostoel. Maar de voetenplaat is gescheurd, zodat bij lichte steun de voet er af glijdt en een strekspasme ontstaat. Wij zoeken dus een adres waar we een nieuwe voetensteun kunnen verkrijgen of eventueel een tweede hands exemplaar voor de voetsteunen. Wie heeft de douchestoel geleverd?

  • Door laurens Thijssen op 06 oktober 2020

    Hoi, Ik ben benieuw wat de kosten van deze stoel zijn?

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site