Ligfietsen, ook met een bewegingsbeperking: de beste opties

21 maart 2016 - Door: Redactie Scouters

Het is de week van de ligfietsen. Deze flitsende fietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Kan je ook makkelijk mee op pad als je een blessure of andere bewegingsbeperking hebt? Zeker! We scoutten de beste opties voor je, zodat jij mooie ritjes kan maken op deze ergonomische fiets.

Voordelen van een ligfiets, juist bij een bewegingsbeperking

Ligfietsen gaan harder dan gewoon fietsen. Maar omdat je ligt, is het heel ontspannen en worden zitvlak, rug, nek, schouders en polsen goed ondersteund. De ligfiets is de meest ergonomische fiets. Ligfietsen heb je met twee en drie wielen. De laatste is een ‘trike’ voor mensen met minder balans. Naast dat het de goede stabiliteit en het comfort, is ligfietsen hartstikke leuk en stoer.

Lees verder over fietsen

Blijf op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen bij het fietsen

Ligfiets Kettwiessel Hase 1Ligfiets met extra stabiliteit: de driewieler ligfiets

Stoer en heel stabiel, dat is een ligfiets met 3 wielen. Een goede is bijvoorbeeld de Kettwiessel van Hase. Handig is dat de ligfiets weinig weegt en heel wendbaar is. Je kan de Kettwiessel ligfiets kopen in verschillende kleuren. De fiets is standaard verkrijgbaar maar ook op maat te maken, bijvoorbeeld als je met één hand wil sturen of trapondersteuning wil. Gaat fietsen beter je met je handen? De Kettwiessel van Hase is ook verkrijgbaar als handbike, dat is dan misschien een goede oplossing voor je.

Tandem ligfiets Twin AZUBSamen ligfietsen met de tandem ligfiets

Een ligfiets én tandem in één: dat kan ook! Bijvoorbeeld met de Twin van het merk AZUB. De fietser die vooraan zit stuurt en remt, en degene die achter zit fietst mee. Je moet wel goed stabiel kunnen fietsen om hierop te fietsen, maar als je coördinatie niet helemaal goed is, kan dit een goede oplossing voor je zijn. Reken maar dat je met deze ligfiets lekker op pad kan en samen goed vaart kan maken. De fiets is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Lees verder over tandems

Tandem ligfiets Pino Hase BikesSamen gewoon en ligfietsen

Ook heel cool: een tandem die een gewone fiets en een ligfiets combineert. De Pino van Hase doet dat. Die fiets is niet alleen verkrijgbaar voor 2 volwassenen, maar ook om samen met een kind te fietsen. Je fietst er samen op, en de persoon achter stuurt. Als de één wel en de ander niet stabiel kan zitten en je er toch graag samen op de fiets op uit gaat, is de Pino een goede oplossing.

Reacties (2)

  • Door Peter Reichardt op 23 februari 2018

    Beste meneer/mevrouw Van Hoven, U geeft aan op zoek te zijn naar een 2e-hands excentrische pedaalarm. Wellicht dat ik u kan helpen. Het verzoek om met mij contact op te nemen op 020-7774075 Mvgr Peter Reichardt

  • Door n.van hoven. op 20 februari 2018

    Op zoek naar Excentrische pedaalarm liefst tweede hands.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site