Nieuwe instructiekaarten hoe op te staan na een val

10 november 2020 - Door: Ardy

Eerder schreven we over ons ZonMw project over opstaan als je thuis gevallen bent. Hoe pak je dat aan als je alleen bent? Hoe kom je van de grond met hulp van je partner of andere mantelzorger? Maar ook: hoe bereid je je voor op zo’n vervelend moment?

Uiteraard begint het met het nadenken over het verminderen van het risico op vallen, maar het is ook goed om nu al na te denken over wat je in huis hebt (mocht je onverhoopt toch vallen). En ook waar je in huis het meeste risico loopt om te vallen. Het kan ook verstandig zijn dit met je fysio- of ergotherapeut te bespreken en zelfs te oefenen. Die weet vaak welke manier van opstaan het beste bij jou past.

Om je hierbij te helpen maakten we “valkaarten” en “instructiekaarten”. Je kunt ze als PDF vinden onder het kopje Ik wil beter opstaan na een val.

Download dus nu (!) al deze kaarten:

Print ze uit, dan heb je ze klaarliggen voor het geval dat je ze nodig hebt.

ZonMW

 

 

Dit project werd gefinancierd door ZonMw in het kader van creatieve oplossingen tijdens COVID-19 periode, tijden waarin het moelijker is om professionele hulp te krijgen als je gevallen bent.

Reacties (1)

  • Door Chris op 11 november 2020

    Dank voor deze info. Ik val regelmatig en heb dan hulp nodig bij het opstaan. Nu hoeft mijn man, door deze tips, zijn rug niet meer overmatig te belasten.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site