Nieuwe testfilm; Alber e-motion DuoDrive elektrische hulpaandrijving

29 augustus 2022 - Door: Gijs van den Brink

In de ontwikkeling van elektrische ondersteuning van handbewogen rolstoelen is een mooie stap voorwaarts gemaakt met de Alber e-motion DuoDrive elektrische hulpaandrijving.

Met de e-motion DuoDrive kun je langere afstanden afleggen zonder te hoepelen. Sturen doe je via de hoepels, de aandrijfwielen doen de rest. Er zijn twee typen aandrijvingen, waartussen je afhankelijk van je behoefte kunt schakelen: elektrische hoepelondersteuning of cruise control. En dat is heel eenvoudig met de draadloze DuoDrive-bedieningsunit.

Onze tester

Reindert heeft de DuoDrive al enige tijd in gebruik. In onderstaande film laat hij ons uitgebreid zien en vertelt wat dat voor hem betekent.

Denk aan langere afstanden kunnen overbruggen, berg op en berg af. En ook

belangrijk; minder belasting voor zijn schouders. Daardoor is hij minder snel moe en houdt hij energie over voor andere dingen. Wil je meer lezen over de DuoDrive, klik dan door naar de beschrijving van dit hulpmiddel.

Dank aan

We willen Reindert bedanken, die een mooie locatie spotte om de functionaliteit van de DuoDrive optimaal te tonen. En ook Gé Snoek, onze kritische gebruiker van o.a. elektrische aandrijvingen voor handbewogen rolstoelen. Achter de schermen heeft hij meegedacht om weer een informatieve testfilm te maken. Als je zijn artikelen op Scouters terug leest , dan zie je dat er goed is geluisterd naar eindgebruikers bij het ontwikkelen van de DuoDrive. Maar ook dank aan onze vrijwilligers Nico en Eric, die door een foute planning bij Valys 2,5 uur moesten wachten op Eric zijn vervoer naar huis. Gelukkig konden ze schuilen voor de regen, onder de achterklep van de bus van Nico. Je moet er wat voor over hebben een scouter te zijn.

En tot slot veel dank aan Invacare, die Scouters opnieuw sponsort en zo bijdraagt aan de vernieuwing van de Scouters website.

Reacties (1)

  • Door Ingrid Dijkstra op 30 augustus 2022

    Geweldig dat er door mensen over deze hulpmiddelen wordt nagedacht Het maakt zoveel verschil in het leven van iemand die er afhankelijk van is Door een herseninfarct in2010 ben ikzelf links verlamd dat ik daarna dmv een stuur knop ( ook zo een fantastisch iets)weer kan autorijden Gedurende de jaren van een verkeerde belasting is er een behoorlijke slijtage slag plaats van knie, heup en door omstandigheden kreeg ik contact met een ergotherapeut die voor mij adviseerde om te kijken naar een transport rolstoel met elektrische duw ondersteuninging Ik heb deze light drive nu 6 weken en mijn wereld is totaal veranderd van thuiszitten , niet blij en angstig voor de toekomst, ben nu 61 en ik maak iedere dag een ritje vandaag geluncht met m’n dochter in de stad nog even een winkel in en even rustenIk Ben zo enorm dankbaar dat deze vinding er is zie weer toekomst en niet allleen ik maar ook zeker mijn gezinsleden, vanmiddag had de dochter het over een weekendje samen weg Eind van de week ga ik met mijn echtgenoot mee naar een receptie Hij kan alvast gaan en ik kom dan daarnaar toe, geweldig, ook voor mij was een scootmobiels stap te ver maar nu met deze stoel kan ik allleen maar stralen Gaat u aub door met het ontwikkelen van deze hulpmiddelen Hartelijke dank en nog veel inspiratie hiermee Met vriendelijke en vooral weer blije groet Ingrid Dijkstra Ik heb de quickie helium met light drive ondersteuning

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site