“Nu kan ik mijn boodschappen zelf blijven doen en hoef ik mijn vrienden niet te vragen”

25 februari 2016 - Door: Redactie Scouters

Doe jij het liefst zelf je boodschappen? Heel vervelend is het dan als dat tijdelijk of helemaal niet gaat. Bij steeds meer bestaande supermarkten kan je gelukkig online je boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen. En er duiken steeds meer nieuwe initiatieven op, zoals de online supermarkten Picnic en BeterBio.nl. Is de online supermarkt inderdaad een goede oplossing als je een bewegingsbeperking hebt? En wat vinden klanten van het online boodschappen doen? Scouters zocht het voor je uit en sprak een ervaren online supermarktklant.

BeterBio online bestellenZelf je boodschappen doen, zonder hulp

Haar hulp deed wel eens boodschappen, vrienden kan ze ook vragen. Maar het liefst doet Ellen Sybranda haar boodschappen gewoon zelf. Dan is ze niet afhankelijk en hoeft ze er ook geen rekening mee te houden dat producten lang genoeg meegaan tot de volgende keer dat iemand boodschappen voor haar kan doen. “Ik kan zelf de supermarkt niet goed in, ik zit in een rolstoel. Een supermarkt is voor mij ook gewoon te groot, ik houd dat niet vol,” vertelt ze.

“Ik deed jaren online bij de Albert Heijn boodschappen. Dat is zeker een goede optie als je zelf lastig boodschappen kan doen, maar je moet dan wel voor een minimumbedrag bestellingen doen en wel bezorgkosten betalen.” En omdat Ellen alleen woont en niet altijd veel boodschappen nodig heeft, was dat soms best even puzzelen. “Sinds september bestel ik mijn boodschappen bij Picnic. Daar kan ik voor een minder hoog bedrag online bestellen (bezorgen kan bij een besteding vanaf € 25,-, red.), zonder bezorgkosten. En dat bevalt goed tot nu toe,” aldus Ellen. Picnic is een supermarkt die volledig online werkt en sinds september 2015 in Amersfoort en omgeving bezorgt.

Benieuwd naar meer online supermarkten en de bezorgdiensten van supermarkten? Bekijk het overzicht >

Veel klanten met een bewegingsbeperking bestellen boodschappen online

Dat steeds meer mensen online boodschappen willen bestellen en laten bezorgen, ziet ook de biologische aanbieder BeterBio.nl. De online supermarkt biedt sinds 2012 de mogelijkheid om online boodschappen te bestellen. Marian Kooistra van BeterBio.nl vertelt: “We bezorgen veel bij mensen met een bewegingsbeperking, bijvoorbeeld bij mensen in een rolstoel, maar ook bij klanten met reuma.” Het verspreidingsgebied van BeterBio.nl breidt zich dan ook steeds verder uit, van Noord-Nederland, tot de regio Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Apeldoorn.

Ook Picnic herkent de toenemende vraag ook bij mensen met een blessure, handicap of bewegingsbeperking vanwege ouderdom. “We bezorgen veel bij mensen die lastig boodschappen kunnen doen in de gewone supermarkt. Het beweegt ons om voor hen te werken,” vertelt Kirsten van Klooster van Picnic. Ook het verspreidingsgebied van Picnic breidt zich steeds verder uit. Momenteel kan je alleen nog laten bezorgen als je in Amersfoort of Leusden woont. “We kijken nu naar de mogelijkheden in Utrecht, Apeldoorn en Almere. Maar belangrijk is dat we kwaliteit kunnen blijven bieden, dus we moeten de groei wel aan kunnen,” vertelt Kirsten verder.

“Nu kan ik ook verse producten bestellen”

Voor Ellen is de nieuwe online supermarkt een goede uitkomst. “Ik kan nu elke week bestellen, ook verse producten. Vorig jaar heb ik trouwens ook de maaltijdbox HelloFresh geprobeerd. Die is ideaal, want dan krijg je alles afgepast in huis. Ik ben alleen niet zo’n viseter en ik eet momenteel geen koolhydraten, dus ik heb het weer afgezegd. Maar het concept is goed en de recepten zijn best makkelijk.” Het fijne van Picnic vindt Ellen dat je ‘s morgens een berichtje krijgt welk half uur de boodschappen worden bezorgd. “Dat is prettig, want dan weet wanneer je thuis moet zijn.” Een ander voordeel vindt ze dat bezorgers tot in de keuken de boodschappen leveren, als je ernaar vraagt. “Het zijn heel nette, vriendelijke mensen die bezorgen,” licht ze toe.

De hoeveelheid plastic tassen waarin de Picnic-boodschappen worden bezorgd, vindt Ellen wel een nadeel. “Ja, dat vind ik wat minder, ook omdat een plastic zak per productcategorie wordt gegeven. Ze nemen de tassen bij een volgende bestelling gelukkig wel weer mee.” Ook het assortiment van Picnic, zou wat Ellen betreft mogen uitbreiden. “Maar verder ben ik eigenlijk heel tevreden. Je kan merken dat het een jong team is, ze maken er wat van. Dat vind ik heel leuk.”

BeterBio online supermarktMeer gemakken van online boodschappen doen

Behalve online bestellen en bezorgen tot in de keuken, bieden de online supermarkten vaak ook aan om afval, zoals statiegeldflessen, mee te nemen. En waar je bij Picnic alleen online via de app je boodschappen kan bestellen, kan dat bij aanbieders als BeterBio.nl ook telefonisch. Die persoonlijke aanpak is ook te vinden in de bezorgwijze van de biologische online supermarkt. “Al onze klanten krijgen een vaste bezorger, en dat wordt gewaardeerd,” vertelt Marian van BeterBio.nl.

Online boodschappen doen: de aanbieders

We zetten een aantal aanbieders op een rij waarbij je online boodschappen kan doen en laten bezorgen en waar je veel verschillende supermarktproducten kan kopen. Bekijk dit overzicht in het nieuwsbericht “Online boodschappen doen en laten bezorgen: wat zijn de beste opties?”.

Verder lezen en jouw ervaring delen

Lees verder over boodschappen bezorgen, dragen en toegankelijk winkelen voor meer tips. Of bekijk het aanbod maaltijdboxen, een populair en gedeeltelijk alternatief voor online boodschappen doen.

Wil jij jouw ervaring ook delen of heb jij tips die anderen verder helpen? Laat van je horen.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site