Onderzoek Toilet4me – Oproep

21 december 2018 - Door: Elly Waaijer (Scouters)

Sanmedi is vanwege haar expertise gevraagd om te participeren in een Europees onderzoek naar de mogelijkheden van een innovatief toegankelijk toilet voor de (semi)openbare ruimte. Het onderzoek bevindt zich in de eerste fase en richt zich op dit moment op de eisen waaraan het ideale toegankelijke toilet zou moeten voldoen. Wat zijn de eisen en wensen van de persoon die gebruik maakt van zo’n toilet? Wat is belangrijk bij toiletbezoek in de openbare ruimte en waar kan de ontwikkeling zich beter niet op richten? Waar is zo’n toilet het meest nodig en hoe moet het er uit zien? Deze vragen en andere worden op dit moment onderzocht. Een toegankelijk toilet is natuurlijk nodig voor een grote groep mensen, maar op dit moment richt het onderzoek zich met name op 55+ ers.

De projectpartners van het project Toilet4Me zijn op dit moment dan ook op zoek naar mensen die hun mening willen geven. Ben je 55+ en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van een toegankelijk toilet dat echt het verschil maakt, geef je dan op als respondent in het onderzoek. Een onafhankelijk onderzoeker neemt dan graag contact met je op om een korte vragenlijst af te nemen. Dit doen we telefonisch. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en worden alleen gebruikt in het kader van dit project.

Het onderzoek loopt in januari en februari 2019, je kunt aangeven wanneer het je uitkomt om gebeld te worden. We gaan ervan uit dat het niet langer dan 15 minuten duurt. Opgeven kan door een email te sturen met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar me@sanmedi.nl.

Wilt je meer weten over het onderzoek, kijk dan hier.

Reacties (7)

  • Door C op 27 december 2018

    is inderdaad gericht op 55 plussers

  • Door VAN QUICKELBERGHE Jean op 26 december 2018

    Besten, Ik bezit reeds de "EU Disability Card". Maar een Europese richtlijn zou zeer gunstig zijn voor ons mindervalide en rolstoelpatiënten. Ik ben een voorstander dat een onafhankelijke persoon of instelling de sleutel tot toegang in bezit houd, zodat die kunnen beslissen aan wie ze toegang verlenen tot de "aangepaste speciale toiletten". Voorbeeld : stad Gent : Heeft een aangepast toilet onder de "hallen". Maar die waren tijdens de Gentse feesten 2018 gesloten ??? Ik heb 3 x moeten wachten omdat jonge koppels er gebruik van maken om ?.??? Ik heb 2 x moeten wachten omdat dronken / of drugs verslaafden er gebruik van maakten. In Frankrijk-Boulogne-sur-Mer heb ik een zeer goede etablissement-restaurant. Maar die weigeren rolstoelpatiënten naar hun toilet. Ik meldde dat we een uitgebreid middagmaal zouden nemen, en PLOTS hadden ze een plateau ter beschikking en werden we begeleid naar een "aangepast" toilet ??? Er zou overal - dus ook in het buitenland - een meldpunt moeten zijn of zulke voorvallen te melden. **** Ik wil wel melden dat er sedert 3 jaren veel verbetering is Maar ............ controle ? ***** Dit wilde ik even kwijt.

  • Door Liesbeth van Malsen op 25 december 2018

    Valt het iedereen op dat toiletten voor mensen met een beperking zo schoon er uit zien, ze worden bijna niet gebruikt. Hoe kom je zelfstandig alleen uit je rolstoel op zo'n toilet???? Ooit iemand over nagedacht. En maar praten over " gewoon" meedoen in de maatschappij, als je uit eten gaat mag je na het eten, als volwassene, lekker aan tafel je behoefte in je luier doen. Heerlijk toch, je geniet al bij voorbaat.

  • Door Rob Eliasar op 25 december 2018

    Als er een invalidentoilet is is dat meestal alleen toegankelijk met een sleutel die meestal aan de andere kant vh restaurant moet worden gehaald, heel onhandig bij hoge nood! In dorpen en steden zijn meestal geen openbare toiletten wat tot heel vervelende situaties kan leiden. In cafe's restaurants zitten ze niet op je te wachten, dus drink je maar iets en vaak zijn dat geen goed toegankelijke toiletten. Het is hoog tijd dat er een project komt om in alle dorpen en steden goed toegankelijke toiletten te bouwen! Ik meen dat de stichting Maag, darm lever een toiletactie heeft. Misschien dat er samen met die stichting iets gedaan kan worden.

  • Door wil ruven op 25 december 2018

    ik kreeg een mail over een nieuw vakantiepark in Noord-Holland. Op mijn vraag of het aangepast was, stuurde zij me het volgende: de drempels waren zo laag, dat dat geen probleem was. Er was een aangepast toilet op het terrein. Daar kregen wij de sleutel (20 euro) van. Ik heb maar niet verder gevraagd over de douchemogelijkheden

  • Door Frederik de Wolff op 25 december 2018

    Voor invaliden/rolstoelers is het toiletprobleem nog steeds een chaos. Ik heb een z.g. Eurosleutel die alleen maar nuttig is voor de leverancier die daar een dikke winst op maakt, en een UK Radar Key die wel op veel plaatsen gebruikt kan worden. Maar bij de tankstations langs de NL en BE snelwegen zijn er poortjes waar je niet doorheen kunt, en deuren van invalidentoiletten die op slot zijn. Voor de sleutel moet je naar de andere kant van het gebouw hoepelen. Kortom, één grote ellende als je in hoge nood verkeert. En volledig onbegrip voor de beperkingen van de gehandicapte cliënt. Hier valt nog veel te verbeteren.

  • Door Miranda op 24 december 2018

    Jammer dat ze mensen vanaf 55 jaar zoeken.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site