Op en top vrouw in je rolstoel met de betaalbare kleding van de onlinewinkel You’re Unlimited

17 januari 2017 - Door: Redactie Scouters

Er goed uitzien. Welke vrouw wil dat niet! Ook als ze in een rolstoel zit. Alleen ervaar je dan wel hoe ongemakkelijk veel confectiekleding zit. Te krap in de schouders, te laag in de rug, te hoog in de taille. En je er sexy in voelen? Ho maar. Nee, dan de kleren van You’re Unlimited. Ontworpen door een ervaringsdeskundige. Mirella is er superblij mee: “Het is helemaal mijn stijl: mooi en vrouwelijk en het zit heerlijk.”

Mirella over You're UnlimitedKleding van You’re Unlimited, vertel me er eens wat meer over.

“Het is aangepaste kleding, speciaal gemaakt voor mensen die veel of de hele dag in een rolstoel zitten. Normale confectiekleding zit op verschillende plekken niet lekker. Dan krijg je plooien en irritaties. En je wil natuurlijk wel comfortabel in je rolstoel zitten.”

Is de collectie uitgebreid? Is er bijvoorbeeld kleding voor zo’n koude dag als vandaag?

“Je kan de kledinglijn niet vergelijken met die in een gewone winkel, waar je keuze hebt uit 80 truien en even zoveel broeken. Maar er is inderdaad wel speciale winterkleding, broeken in wat dikkere stoffen, een spijkerbroek die gevoerd is. Dat is wel handig, want als je vaak in een rolstoel zit, krijg je het ook snel koud. En als je zoals in mijn geval een dwarslaesie hebt, dan doet je ‘thermostaat’ het ook niet goed. Je krijgt vooral heel snel koude benen, omdat die natuurlijk helemaal niet bewegen.”

Welke aanpassingen zijn zoal nodig?

“Als je het over een broek hebt, heb je het over extra pijplengte. Als je staat, valt een broek vaak mooi; maar als je zit, dan trekt hij altijd wat omhoog. In je rolstoel zou je dus eigenlijk altijd broeken met hoogwater op Scheveningen hebben. Verder is de achterkant van een normale confectiebroek te laag en de voorkant te hoog. En je hebt natuurlijk geen zin dat iedereen van achteren altijd van alles kan zien of in heel veel stof extra van voren.”

Daar heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan.

“Het is echt goed uitgedacht. Als je een broek van You’re Unlimited rechthoudt, is hij aan de achterkant een stuk hoger en aan de voorkant lager. En bij de knieholte is de pasvorm ook aangepast. Daar is gewoon wat stof weggenomen. Anders zit je de hele dag met extra stof in je knieholte en dat kan natuurlijk irritaties geven. Want als je zit, gaat je broek daar plooien.”

En zijn de jasjes van You’re Unlimited ook anders?

“Ja, want je schouders zijn vaak wat breder. Als je de hele dag alles met de armen moet doen, krijg je mooie gespierde armen. Dat betekent dat je een jasje vaak 2 maten groter moet kopen voor je armen, maar die extra ruimte heb je niet bij je middel nodig. En daar houdt de kledinglijn dan ook rekening mee. Dus je krijgt wat meer bewegingsruimte bij je armen of er zit een extra plooi achter bij de rug waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt.”

Hoe breed is het assortiment eigenlijk?

“De collectie bestaat uit broeken, winter- en zomerjassen, badkleding, jurken, een soort sweater-jurk… De kleding is ook te koop in de wat grotere maten. Mensen worden meestal wat zwaarder zodra als ze in een rolstoel zitten, dus het houdt niet op bij maat 42.”

Wat is er anders aan een jurk van You’re Unlimited?

“Jurken zijn eigenlijk gemaakt om te staan. Daar sta je meestal niet bij stil, maar als je zit, houd je bij je buik vaak extra stof over. Verder wil een jurk in een rolstoel aan de achterkant wel eens een beetje trekken. En als je opzij zit, dan trekt je jurk omhoog. Soms scheur je er letterlijk gewoon uit. Dat zijn allemaal dingen waar rekening mee wordt gehouden. Het maakt ook uit van wat voor soort stof de jurk wordt gemaakt. Ik heb een jurk in een leuke kanten stof, heel modern, je voelt je er absoluut vrouwelijk in. Maar aan de achterkant is een andere, meer rekbare stof verwerkt. Want kant is kwetsbaar en kan bij je zitvlak irritatieplekjes geven.”

Wordt er in de kleding veel gebruik gemaakt van stoffen waar rek in zit?

“Ja, in sommige dingen wel, maar niet overal. Kleding van veel onlinewinkels is vooral op comfort gemaakt; dan kom je al snel bij een soort joggingpak uit. Bij You’re Unlimited gaat het echt om de combinatie van er goed en lekker in zitten en er tegelijk mooi uitzien. Je moet je ook sexy als vrouw in een rolstoel kunnen voelen. Daar kiest deze kledinglijn echt voor en daar ben ik heel blij mee.”

Dus de dames moeten er echt aan beginnen!

“Absoluut. Het staat mooi, het zit lekker en het is van goede kwaliteit. Het geeft ook zoveel meer bewegingsvrijheid. Het de prijs gewoon waard.”

Is de kleding betaalbaar?

“Ik vind van wel. Voor een kanten jurk, die je op een mooie feestdag aan kan of als avondjurk kan gebruiken, betaal je rond de € 60. En de stoffen zijn van goede kwaliteit. In een rolstoel beweeg je veel met je armen waardoor je kleding meer slijt.”

Wat kan je me vertellen over de producent?

“De bedenker van de kledinglijn is Stephanie. Zij heeft net als ik een dwarslaesie en zit zelf ook in een rolstoel. Dus ze weet waar je tegenaan loopt en wat op de markt niet te krijgen is. Ze is 2 jaar geleden gestart. Zij bedenkt de ontwerpen, maakt de patronen en zoekt de stoffen uit. De kleding wordt in het buitenland gemaakt en verkocht via de webshop. Dus het maakt niet uit of je in Limburg woont of in Noord-Nederland. Je bestelt het, past het op je gemak thuis; en als het niet goed zit, dan kan je het altijd terugsturen.”

Ook je ervaring delen over jouw favoriete hulpmiddel?

Wil jij net als Mirella je ervaring delen over jouw favoriete hulpmiddel? Dat kan, heel leuk zelfs!

Mail de redactie

Reacties (2)

  • Door Harm op 04 juli 2018

    De website is: www.youreunlimited.nl

  • Door Roeli IJben op 02 juli 2018

    Heel fijn! Omdat ik geen gevoel heb in mijn benen, is dat toch een probleem! Hebben jullie geen webside? Met hartelijke groeten, Roeli IJben

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site