Op je kerstbest: tips bij het aan- en uitkleden van je outfit

25 december 2015 - Door: Redactie Scouters

Het is kerst! En dan wil je er natuurlijk op je kerstbest uitzien. Maar hoe trek je die mooie jurk of die stijlvolle stropdas makkelijk aan en uit, ook als je een blessure of handicap hebt? We scoutten 3 tips voor je om je kerstoutfit makkelijk aan en uit te kunnen doen.

Aankleedstok met schoenlepel DressEZAankleedstok met schoenlepel: makkelijk!

Met een aankleedstok met schoenlepel kan je makkelijker je overhemd, blouse of vest en schoenen pakken en aandoen. Handig als je je armen niet zo hoog kan heffen of te weinig kracht in je handen hebt om een rits dicht te trekken. Met de trek- en duwhaak kan je kledingstukken vastpakken, van hun haak halen, van de grond rapen en ze om je heen trekken. Ook kan je er kledingstukken mee uittrekken door ze van je af te duwen. De ronde haak kan je door een knoopsgat of ritssluiting steken en zo een knoop of rits dichtmaken. En met de lange schoenlepel trek je schoenen aan zonder te bukken.

De aankleedstok met schoenlepel kost ongeveer 10 tot 20 euro en kan je gewoon kopen bij de drogist en thuiszorgwinkel.

RitsverlengerRitsverlenger om je stijlvolle jurk aan te trekken

Met de ritsverlenger kan je makkelijker bij je rits, bijvoorbeeld die van je kerstjurk op je rug. De ritsverlenger is er ook van doorzichtig materiaal zodat je deze niet ziet hangen.

Zwarte kortere ritsverlengers kosten ongeveer € 2,50 per stuk bij Campz.nl of ongeveer € 11,- per stuk bij Winkelmetzorg.nl

Stropdas met elastiekNette stropdas, ook zonder te knopen

De stropdas met elastiek wordt gebruikt voor feestartikelen en beveiligers, omdat zij geen stropdas om mogen knopen. Deze stropdas is natuurlijk ook ideaal als je zelf niet meer goed een stropdas kan omknopen. De voorgeknoopte stropdas maak je met een elastiek met sluiting vast om je boord. Wanneer dit lastig gaat, kan een clipstropdas een oplossing zijn.

De stropdas met elastiek kost ongeveer 5 tot 15 euro en kan je gewoon kopen bij een stropdasspecialist, een feestwinkel of bij een winkel met bedrijfskleding.

Meer informatie over de kerstoutfittips

Heb jij ook een tip voor een kerstoutfit?

Heb jij nog een goede tip bij het aan- en uitdoen van je kerstoutfit? Die horen we graag!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site