Handige tips bij het koken en serveren van je diner

23 december 2015 - Door: Redactie Scouters

Het is bijna kerst. Ga je koken en krijg je vrienden of familie op bezoek met een blessure, handicap of andere bewegingsbeperking? Er zijn allerlei praktische en innovatieve hulpmiddelen die je kan gebruiken bij je kerstdiner. We scoutten deze 4 handige tips voor je.

Appelschiller 3 in 1 GEFU

Appelschiller: handig bij het koken van je kerstdiner

Aardappels of fruit schillen wordt een eitje met deze appelschiller van GEFU, ook met één hand. Wil je appels schillen en snijden? Dan is deze schiller helemaal handig: je kan je appel namelijk in één draai schillen, in schijven snijden en het klokhuis eruit boren. De appelschiller is vaatwasmachinebestendig en te koop voor 26,95 euro via bijvoorbeeld deze website.

Kerstdiner opdienen met een handig dienblad op wieltjes

Theetrolley, roltafel, dienblad op wielen. Hoe je dit ook noemt: handig is-ie zeker bij het opdienen van je eten en drinken tijdens kerst. Dankzij de 4 wieltjes kan je het dienblad makkelijk vooruit duwen of achter je aan trekken, vooral op een gladde vloer. Zo neem je met weinig moeite toch een deel van je buffet en meerdere glazen mee. Handig! Dit soort verrijdbare kastjes, tafels, serveerwagens, of hoe wil je het noemen zijn in diverse maten en uitvoeringen te koop bij o.a. bol.com

Bestek Amefa IntegralStijlvol aan het kerstdiner met Amefa: snijden en eten met extra houvast

Dit bijzondere bestek ziet er niet alleen mooi uit, door de bolling aan de achterkant van de lepel, vork en het mes kan je die ook makkelijk vasthouden. Je houdt het bestek vast met je hele hand in plaats van je vingers. Zo hoef je minder bewegingen te maken met je hand tijdens het eten of snijden. De lepel, vork en het mes zijn als set verkrijgbaar. Je kan het bestek kopen bij Blokker en verschillende webshops vanaf ongeveer 52 euro.

Beker met rietjesdeksel met grip Contigo ShakerDrinken tijdens het kerstdiner uit een hippe beker met rietjesdeksel

Je kans op morsen wordt wel heel klein met deze hippe beker met rietjesdeksel. De beker sluit je af met een antilek deksel waar een rietje doorheen kan en heet ‘Shake & Go’. De beker heeft een siliconengrip waardoor deze niet uit je hand glijdt. De beker lekt niet, ook niet als je deze laat vallen of er flink mee schudt. Als je er een rietje in steekt kan je eruit drinken. De beker mag bovendien in de vaatwasmachine en is er in allerlei kleuren. Je kan de beker bij verschillende winkels en webshops als Amazon kopen vanaf ongeveer 19 euro. Proost!

Heb jij ook een kerstdinertip?

Heb jij nog een goede tip bij het koken en serveren van een kerstdiner? Die horen we graag!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site