Optimaal rij- en zitcomfort op de Scootmobiel Revatak Solo TS120 met cruisecontrol

23 mei 2017 - Door: Redactie Scouters

Al ruim 6.000 km heeft John erop zitten op zijn scootmobiel Revatak Solo TS120. Nodeloos op te merken dat hij uiterst tevreden is over zijn vervoermiddel. De soepele vering en de extra hoge rugleuning van de scootmobiel dragen daar absoluut hun steentje aan bij. Maar vergeet de cruisecontrol niet: “Daardoor houd ik het ook op langere afstanden moeiteloos vol.” Wat een rijplezier!

John - Scootmobiel Revatak Solo TS120 met cruisecontrolWat is de Revatak Solo TS120 voor een vervoermiddel?

“Het is een scootmobiel die tegenwoordig bekendstaat onder de naam Revatak Solo 3. Door zijn speciale vering is het een zeer comfortabele scootmobiel. Daarom heb ik hem ook gekozen want ik heb rugklachten. De extra hoge leuning, want ik heb ook een lange rug, maakt dat ik veel ondersteuning heb tijdens het rijden. Zo’n hogere rugleuning is een optie die tegen een meerprijs te verkrijgen is.”

Waar kun je de scootmobiel Revatak Solo TS120 goed voor gebruiken?

“De scootmobiel kan uitstekend worden gebruikt voor langere afstanden en in de stad. Door de cruisecontrol houd ik het ook op langere afstanden moeiteloos vol. De Revatak Solo TS120 is voorzien van 3 wielen waardoor de scootmobiel goed wendbaar is. Voor het laveren in de stad is dat een groot voordeel. Ook in bossen met zandpaden heeft de TS120 zijn nut bewezen. Geen enkele keer ben ik vast komen zitten in de modder of iets dergelijks.”

Kun je er ook makkelijk winkels mee in?

“In winkels vind ik een scootmobiel geen goede oplossing vanwege de te grote draaicirkel. Dit geldt voor elke scootmobiel en nog meer voor één met 4 wielen.”

Waarom zou je anderen de Revatak Solo TS120 aanraden?

“Omdat hij zeer betrouwbaar is. Ik heb de scootmobiel in 2010 gekocht en tot nu toe enkel 2 banden moeten vervangen. Hij loopt nog steeds op zijn eerste accupack, wat op zich al zeer goed is, want ik heb er ruim 6.000 km mee gereden. Binnenkort zal ik een nieuwe accupack moeten bestellen omdat de actieradius nu wel begint af te nemen.”

Kan je kort iets zeggen over het design en het gebruiksgemak van de TS120?

“De scootmobiel ziet er goed uit en de bediening is eenvoudig. Wel is het aan te bevelen in het begin met gas geven op te passen omdat de scootmobiel bijna 19 km p/u kan. Qua snelheid zijn er 3 keuzemogelijkheden. Deze zijn softwarematig door de dealer aan te passen.”

Heb je nog een tip voor geïnteresseerden?

“Laat in ieder geval de piep bij het achteruitrijden uitzetten. Het lijkt prettig dat omstanders weten dat de bestuurder achteruitrijdt, maar qua geluid lijkt het net of het een vrachtwagen is die deze manoeuvre maakt. Je hebt derhalve al snel veel bekijks.”

Hoe ben je aan de scootmobiel gekomen?

“De producent van de Revatak Solo TS120 is Mobility & you, maar ik heb hem zelf gekocht bij Scootmobiel Plezier in Giessendam. Ik heb de mensen van Scootmobiel Plezier gevraagd of ze bij me aan huis wilden komen met een paar scootmobielen, zodat ik die in mijn eigen omgeving kon testen. Dit is gebeurd. De manier van verkopen was heel plezierig en ook het extra terugkomen voor de montage van de stoel met de verhoogde rugleuning was geen enkel probleem.”

Dus je hebt hem zelf aangeschaft?

“De vergelijking van de kosten van eigen aanschaf of per maand de eigen bijdrage betalen bij levering door de gemeente viel bij mij ten gunste van het eerste uit. Natuurlijk is dat voor iedereen verschillend omdat er gekeken wordt naar het inkomen.”

Een tevreden mens op een lekkere scootmobiel…

“Als ik kijk naar de prijskwaliteitverhouding, kan ik inderdaad zeggen dat ik tevreden ben over de Revatak Solo TS120. En zoals gezegd: nauwelijks reparaties. Dat is ook heel wat waard.”

De scootmobiel Revatak Solo TS120 is alleen nog tweedehands te krijgen. De scootmobiel Revatak Solo 3 is de opvolger van de TX120.

Meer info over Solo 3

Meer scootmobielen

Reacties (2)

  • Door Harry op 02 september 2019

    Rij nu al 5 jaar met de solo st 120 ,zou hem ieder een aan kunnen raden heeft een geweldige vering , en een super goed snelheid . Weet of het mag maar ik ga er zelf mijn postduiven mee africhten ,kleine aan passing en nu kan ik er een dubbele mand op zetten . Zou hem niet meer willen missen. Mvg Harry

  • Door Irene Verkade op 13 januari 2018

    Echt een sublieme scootmobiel. Ik heb er met mijn Solo al meer dan 41.000 opzitten!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site