Pokémon GO, ook voor jou!

25 augustus 2016 - Door: Redactie Scouters

Heb jij al Pokémon GO gespeeld, de grootste rage van dit moment? Niet alleen een groot deel van de kinderen maar ook veel volwassenen spelen het spel. Maar wat als je een handicap of blessure hebt? Het afleggen van vele kilometers is niet voor iedereen weggelegd, al helemaal niet in combinatie met het gebruik van je handen. Welke oplossingen zijn er? We scoutten ze voor je!

Pokémon GO op je telefoon

Pokemon GOSpeel jij Pokémon GO op je telefoon? Dan kan een telefoonhouder een uitkomst zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de universele telefoonhouder van Thumbs Up, ook wel Lazy arm genoemd? Superhandig als je in bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel zit. De Lazy arm is een mobielhouder die beschikt over een lange arm. Deze klik je makkelijk vast met een klem. Je hoeft zo maar één arm te gebruiken om het spel te spelen. Je kan hierdoor je andere arm gebruiken om je rolstoel of scootmobiel te bedienen.

Er zijn meerdere soorten telefoonhouders beschikbaar, die verschillen in prijs en kwaliteit. Een wat duurdere, maar dan ook luxere versie van de telefoonhouder is te koop op Telefoonhouderstore.nl. Deze telefoonhouder beschikt over een ietwat luxere klem dan de andere houder, die je makkelijk kan vastklemmen aan dikkere oppervlakten.

Heb jij geen arm nodig aan je telefoonhouder? Dan is de telefoonhouder van RAM Mount iets voor jou! Bij de universele telefoonhouders van RAM Mount bepaal je zelf welk montagestuk je op de houder plaatst. Er bestaan hiervoor montagesets met bijvoorbeeld een zuignap, plakker of een houder voor om een buis. Hierdoor kan je de houder gebruiken in verschillende situaties. Je kan de houder bijvoorbeeld op de tafel van je rolstoel vastzetten met de zuignap of op het stuur van je fiets plaatsen met de houder voor de buis.

Bekijk de telefoonhouders en tablethouders ook onderaan deze pagina.

Speel jij Pokémon GO op je tablet?

Wanneer je Pokémon op een tablet speelt, is hier ook een oplossing voor. Er zijn namelijk ook verschillende soorten tablethouders beschikbaar, zoals de tablethouder van Kikkerland. Deze is geschikt voor tablets van 13 tot 20 cm breed. De hals kan uitgerekt worden tot wel 80 cm, wat handig is wanneer je Pokémon GO speelt vanuit je rolstoel of scootmobiel.

Voor de tablet is er ook een houder van RAM Mount, die in principe hetzelfde werkt als de telefoonhouder van dit merk. Ook voor de tablethouder zijn verschillende montagesets. Je hebt keuze uit 2 soorten houders, voor tablets van 7 inch of 10 inch.

Weet jij nog een andere oplossing? Deel deze op Scouters!

Hoe gaaf zou het zijn als je jouw Pokémontrainer kan besturen terwijl je zelf niet hoeft te bewegen? Of wanneer je door middel van je stem het spel kan bedienen? Waarschijnlijk zijn er nog veel mogelijkheden om het spelen van Pokémon makkelijker te maken. Heb jij misschien andere oplossingen gescout of heb je er ervaring mee? Deel jouw oplossing om Pokémon GO te spelen en help andere beter bewegen!

Reacties (2)

  • Door Patrick smit op 14 februari 2017

    Jammer dat de kilometers niet worden bij geteld als ik om m'n scootmobiel rijd of

  • Door Karin Stempher op 29 augustus 2016

    Voor Pokemon Go zijn er speciale telefoonhoesjes, om de beweging van het gooien van de bal te begeleiden. Op deze manier gooi je de bal recht naar voren. http://www.phonestore.nl/p163258/mobilize-pokemon-case-apple-iphone-6-6s-black.html?mpid=134262&gclid=CKWgzOOS5s4CFUw8GwodZ2QEmQ

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site