Potopeners en blikopeners: de beste opties

13 mei 2016 - Door: Redactie Scouters

Hoe open je een pot makkelijk, ook als je weinig kracht hebt? Er zijn veel handige oplossingen en hulpmiddelen om je pot of blik te openen, ook met één hand of zelfs hands free! We scoutten de beste blikopeners en potopeners voor je.

Je pot openen met een lepel!

Misschien heb je al voldoende aan een lepel, om je pot makkelijk te openen. Hiermee wrik je wat lucht in het potje, zodat het open draaien eenvoudig wordt. Jonathan laat laat je zien hoe dat werkt.

Potopener Vitility Multi capHandige hulpmiddelen om je potten te openen, ook hands free

Die pot bonen of dat potje appelmoes: hoe krijg je dat makkelijk open? Als je je beide handen kan gebruiken, maar niet zoveel kracht hebt, is een antislipopener een goede oplossing voor je. Ook kan het handig zijn om de pot op een antislipmatje te zetten en een opener met extra grip te gebruiken. De Multicap (zie foto) en deze potopener van OXO Good Grips zijn dan handig te gebruiken.

En er is nog een oplossing, bijvoorbeeld wanneer je één hand kan gebruiken: eentje waarmee je zelfs hands free je pot kan openen! De potopener One Touch werkt automatisch. Je kan de opener op elke pot van 3 tot 8,8 centimeter doorsnee met een druk op de knop open. De One Touch potopener werkt op AA-batterijen.

Blikopener met clip VitilityOok een blik openen met deze handige hulpmiddelen

Om een blik te kunnen openen, zijn er ook veel handige hulpmiddelen. Voor een blikje frisdrank of bijvoorbeeld een blik tomatenblokjes met zo’n clipje, heb je bijvoorbeeld deze opener (zie ook foto). Wil je een blik zonder clip openen? Dat kan met onder andere met een blikopener met kliksluiting. Met deze blikopener hoef je de handgrepen niet constant vast te houden bij het openen. Dat scheelt je kracht en is fijn als je je handig niet optimaal kan gebruiken. In de video hieronder zie je hoe die werkt. Deze blikopener van OXO Good Grips is ook verkrijgbaar met magneet, zodat de deksel na openen niet meteen in je blik valt.

En dat melkpak, die frisdrankfles of wijnfles dan?

Ja, dan heb je die pot of dat blik geopend, maar hoe krijg je ook die fles open, dat melkpak of die wijnfles met kurk open? Hieronder zie je ook hiervoor handige oplossingen! Ken jij nog meer oplossingen? We horen het graag, dan delen we die ook op Scouters.

Gebruik jij één van deze openers? Deel jouw ervaring!

Heb jij ervaring met één van deze openers? Laat het weten aan de onafhankelijke redactie van Scouters en help zo anderen om het juiste hulpmiddel te kiezen.

Beoordeel direct

Reacties (2)

  • Door Wim de Vries op 08 januari 2018

    Zoek op One Touch opener op Google. Je vind een prachtige serie blikopener, p0topeners, kurfkentrekkers. Allemaal volautomatisch op batterijen. Toestel op blik , Pot of wijnfles zetten. Knop indrukken en klaar. Ze zijn ook betaalbaar. Ze werken allemaal goed.

  • Door Kerensa Douma op 27 maart 2017

    Tip; Maak gebruik van een antislipmatje onder de pot en op de deksel, dan heb je meer grip. Een siliconen bakmat kun je in kleinere stukken knippen, zodat je overal waar je ze nodig hebt kunt neerleggen. Goedkoop én multifunctioneel.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site