Robotarm iARM van Assistive Innovations

14 oktober 2019 - Door: Ardy

Assistive Innovations bracht 30 jaar geleden de eerste robotarm ter wereld uit. Zij hebben dan ook veel ervaring om jou te helpen de beste bediening en functionaliteit van een robotarm te bepalen.

De iARM is eenvoudig te besturen, waardoor je ook lastigere handelingen snel onder de knie hebt. Je kunt bij Assistive Innovations kiezen voor een manier van besturen die jij het plezierigst vindt. Je kunt de iARM bijvoorbeeld besturen met een joystick, toetsenbord, éénknops-bediening, oogbesturing, of met een smartphone.

De robotarm iARM van Assistive Innovations stelt je in staat om praktische taken, zoals persoonlijke verzorging, dingen (op)pakken, eten en drinken, zelf te doen. Maar je kunt met de iARM bijvoorbeeld ook boodschappen doen, schilderen en spelletjes spelen. Mede dankzij de nauwkeurigheid en kracht van de robotarm en grijper kun je ‘m ook gebruiken om te werken of naar school te gaan.

Matthijs, gebruiker van een iARM, zegt:“De inzet van mijn robot maakt dat ik minder zorg nodig heb. Ik kan nu ’s ochtends en ’s avonds zelfstandig een boterham eten, in mijn eigen tempo, zonder mensen om me heen. Ook kan ik zelf mijn arm goedleggen, m’n muis pakken en m’n computer aanzetten als ik daarmee aan de slag wil. Ik voel nu geen mentale druk meer, omdat de zorgmedeweker niet op mij hoeft zitten te wachten.”

Melina, iARM gebruiker van het eerste uur, zegt: Wat ik erg fijn vind aan de iARM is dat de grijper tijdens het bewegen in dezelfde houding blijft staan. Daardoor hoef je niet steeds bij te sturen en valt bijvoorbeeld je eten niet van je lepel. Daarnaast kan ik beter overweg met een toetsenbordbesturing en bij de iARM kon ik zelf mijn besturing kiezen. De robotarm ziet er misschien alleen iets minder mooi uit en is wat groter, maar dat weegt absoluut niet op tegen de voordelen zoals de betere bewegingen en knijpkracht van de grijper. Hierdoor kan ik namelijk mijn tandenpoetsen, thee maken en werken.

Lees meer over de iARM:

Of lees in de Keuzehulp hoe je een robotarm kunt selecteren en aanvragen.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site