Een rollator is voor oude mensen. Welnee, er zijn ook vlotte designmodellen!

05 september 2017 - Door: Karina Arbete

Denk jij ook nog steeds dat een rollator een oubollig hulpmiddel voor oude mensen is? Nou nee, zeker niet! Er zijn veel soorten speciale en design rollators, voor bijvoorbeeld op het strand of boodschappen doen. Sommige modellen zien eruit als een buggy, maar zijn stiekem toch een rollator. Bekijk de hippe rollators die we voor jou hebben gescout!

Heb je geen zin in de standaardrollator, maar wil je een beetje leuk voor dag komen met een mooi model? Met grote wielen en banden zonder lucht ziet een rollator er modern uit. Banden zonder lucht zijn nooit lek en hoeven ook nooit geplakt te worden, maar als je vooral in de natuur wilt wandelen kies dan een model met goede vering of toch luchtbanden – dat rijdt prettiger.

De meeste rollators zijn van aluminium en opvouwbaar en die kun je gemakkelijk meenemen in bus, trein of auto. Let wel op of de rollator opgevouwen in de kofferbak van je auto past. Heb je de rollator vooral nodig voor boodschappen doen? Dan kies je er één met een grote tas die ook zware boodschappen kan dragen. En ben je wat zwaarder, let dan op het maximale gewicht dat de rollator kan dragen.

Je hebt volop keuze en we laten je hierna een paar vlotte modellen zien.

De Rollz Flex Shopper

De Rollz Flex Shopper ziet er op het eerste gezicht uit als een buggy, er zit alleen geen kind voorin. Vlot model met wit frame en een waterdichte denim grijs of paarse tas. Afwijkend remsysteem met flippers die je in moet duwen en dat is even wennen. De duwbeugel is kantelbaar in verschillende standen. Als je wilt zitten kantel je de beugel helemaal achterover en dan is hij je ruggensteun. De tas heeft een inhoud van 25 liter. Te koop vanaf ongeveer € 400.

Meer info en reviews

Bestel bij Bol.com

De Promenade Shoprollator van Cemex

De aluminium Promenade Shoprollator van Cemex ziet er leuk uit: een rode tas met zwarte bies of een zwarte tas met rode bies. De tas is van waterafstotend materiaal en heeft een magneetsluiting. Tasin-houd 40-60 liter/20 kg. De opklapbare zitting is weggewerkt in de tas – die blijft droog als het regent. De Promenade Shoprollator heeft een duwbeugel en een rem-/parkeerbeugel, die je allebei met één hand kunt bedienen. Het frame is uitneembaar voor transport. Prijs ongeveer € 430.

Meer info en reviews

Bestel deze shoprollator bij Bol.com

Een opvouwbare design rollator: de TOPRO Troja 2G Standaard

De TOPRO Troja 2G Standaard is een lichtgewicht rollator met reflectoren en een bel, die je in hoogte kan verstellen. De TOPRO Troja 2G Standaard Quick Release Comfort Soft wielen, die je gemakkelijk kunt verwisselen. Hij is gemakkelijk in te klappen door de lus omhoog te trekken en uit te klappen door de zitting naar beneden te duwen. Geschikt voor personen tot 150 kg. De snoeren zijn wel zichtbaar. Verkrijgbaar in zilver, wit of rood voor ongeveer € 340.

Meer info en reviews

Bestel Topro Troja bij uw-rollator

Vernieuwd: de Trust Care Let’s fly

De Trust Care Let’s fly is vernieuwd,  ziet er heel modern uit en is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, rood en zilvergrijs. De Trust Care Let’s fly is zeer licht, want hij is van aluminium. De grote voorwielen gaan gemakkelijk over stoepranden en hobbels heen en de achterwielen hebben een veringsysteem. Inklap-baar door een hendel omhoog te trekken en uitklappen doe je door op de zijkanten van de zitting te drukken. De  handvatten zijn in hoogte verstelbaar. Voor personen tot 130 kg. Te koop voor ongeveer € 398, zonder accessoires.

Bestel bij uw-rollator

De luxe Wheelzahaed track 3.0.

De Wheelzahead track 3.0. is een design rollator en ziet er luxe uit. Hij is in de breedte en hoogte op-vouwbaar  – dubbelop dus. Je maakt er een klein pakketje van dat je zo kunt meenemen in een tas. Compleet met stokhouder, ruggensteun, dienblad, transporttas, afneembare lamp, 2 verschillende tas-sen en manden en een zitting met een sterkte voering. De remkabels zijn in het frame verwerkt en de kleur is zilvergrijs. De Wheelzahead track 3.0. is voor personen tot 135 kg en hij kost ongeveer € 297.

Bestel bij uw-zorgspecialist

Dubbel opvouwbaar: ExcelCare Travel Eaze

De ExcelCare Travel Eaze ziet er modern uit en weegt maar 8 kg. Hij is dubbel opvouwbaar, dus dan ex-tra klein en je krijgt er een reistas bij. De tas hang je voorop je rollator als je boodschappen wilt doen, maar je moet de boodschappen er wel uithalen als je de rollator wilt opvouwen.  Deze rollator is niet de duurste: hij is te koop voor € 139.

Meer info en reviews

Bestel bij thuiszorgwinkelxl

Rollator én rolstoel Rollz Motion

De Rollz Motion is een design rollator en rolstoel ineen. De handvatten zijn in hoogte verstelbaar, hij is inklapbaar en hij zit comfortabel. De banden zijn van slijtvast schuim en vangen trillingen op. Verkrijgbaar in blauw en grijs. Voor de Rolz Motion betaal je € 749.

Meer info en reviews

Bestel bij Bol.com

Op Scouters staan nog veel meer rollators. Heb je ervaring met een rollator, laat het ons dan weten! Wij geven jouw kennis dan door aan anderen.

Tip van een gebruiker

Koop een los netje voor de buggy/kinderwagen en bevestig dat aan je rollator. Daar kan je handtas in en die ligt daar dan niet voor het grijpen. Te koop bij o.a. de HEMA voor circa € 4.

Tip van Karina

Ben je nog niet toe aan een rollator, maar ben je al wat ouder, of kun je niet op krukken lopen? Koop een tweedehands rollator in een kringloopwinkel. Als je alleen woont, geen auto hebt, of op het platte-land waar je verder moet reizen om deze hulpmiddelen te lenen, dan is het handig dat je er al vast een hebt voor noodgevallen. Zet hem, tot je hem nodig hebt onder je brievenbus, dan hoef je de post niet van de grond oprapen.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site