Rollator nodig maar liever niet? 3 stijlvolle alternatieven

19 november 2015 - Door: Redactie Scouters

Je wil er graag op uit, en hebt wat extra steun nodig bij het lopen. Misschien heb je het advies gekregen om een rollator aan te schaffen. Maar wat nu als je die liever niet koopt? 3 alternatieven voor de rollator.

Boodschappentrolley 4 wielen PlaymarketEen boodschappenkar met 4 wielen

Wil je graag wat meer zekerheid bij het lopen? En wil je ook je boodschappen kunnen meenemen? Dan is een boodschappenkar met 4 wielen misschien een oplossing voor je. En dan bedoelen we niet zo’n ijzeren kar bij de supermarkt, maar een trolley die je vooruit duwt en 2 extra wielen heeft. De draaiwieltjes zitten van voren en in de kar is veel ruimte voor boodschappen of andere spullen. Je duwt de kar op dezelfde manier vooruit als een kinderwagen of buggy. Trouwens: wat dacht je van een buggy in plaats van een rollator? 

Bekijk meer oplossingen en hulpmiddelen bij het boodschappen dragen >

Waarom is deze boodschappenkar wel/geen goed alternatief voor de rollator?

Voordeel: je krijgt op bijna dezelfde manier als met een rollator extra steun bij het lopen zonder dat je direct ziet dat dat nodig is.

Nadeel: er zitten geen handremmen zoals op de rollator en je kan er ook niet even op rusten omdat er geen zitje op zit.

Loopfiets SitGo All RoundLoopfiets met 2 wielen

Bij loopfietsen denk je waarschijnlijk direct aan peuters. Niet gek, maar inmiddels zijn er allerlei loopfietsen op de markt speciaal voor volwassenen. Je benen worden er mee ontlast, net als bij de rollator. En het ziet er sportief uit, een loopfiets. Je hebt kleintjes die je gewoon kan optillen en in de meeste kofferbakken van auto’s prima passen. Er zijn ook loopfietsen met grotere wielen te koop, die op de trappers na op een gewone fiets lijken. De SitGo bijvoorbeeld is er zo één, die is trouwens ook elektrisch verkrijgbaar. Voordeel van grotere wielen is dat je er langere afstanden mee kan maken. En met een elektrische ga je natuurlijk helemaal als een speer. Loopfietsen zijn met en zonder handrem te verkrijgen. Met is handig als je met je benen niet zo goed tot stilstand kan komen.

Gebruik jij een loopfiets? Deel jouw ervaring.

Waarom is de loopfiets wel/geen goed alternatief voor de rollator?

Voordeel: de loopfiets kan heel compact zijn en dus handig mee te nemen en je legt er zonder grote inspannen en met extra steun aardige afstanden mee af.

Nadeel: je kan er je boodschappen niet makkelijk op meenemen.

Loopfiets AlinkerLoopfiets met 3 wielen

Lijkt een loopfiets je een goede oplossing, maar zoek je nog wat meer stabiliteit? Er zijn ook loopfietsen met 3 wielen. De Alinker is de enige loopfiets met 3 wielen die wij tot nu to hebben gescout. Dit is een knalgele loopfiets waarmee je je heel sportief voortbeweegt door het centrum, naar je werk of vrienden. Opvallen doe je zeker met de Alinker, maar hip is de loopfiets ook. Hij is inklapbaar, wat handig is om de loopfiets mee op reis te nemen. De 2 wielen zitten voor en achter zit een klein wieltje. De Alinker is af te remmen met handremmen.

Gebruik jij de Alinker? Deel jouw ervaring. Of ken jij een andere 3-wiel-loopfiets die jij graag gebruikt? Laat het weten.

Waarom is de Alinker met 3 wielen wel/geen goed alternatief voor de rollator?

Voordeel: de fiets geeft veel stabiliteit, zonder dat je ziet dat je dat nodig hebt.

Nadeel: boodschappen meenemen kan, maar het mandje dat je bij de Alinker koopt is niet zo groot.

Deel jouw ervaring!

Ken jij andere alternatieven voor de rollator?

Deel jouw ervaring op het Scouters forum

Reacties (1)

  • Door Maria op 08 juli 2023

    O valor em euros achei muito bonito e prático

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site