Hoe het Scoutersteam en de ZelfredzaamheidsRadar samen gingen wandelen

14 februari 2023 - Door: Evelien

Het Scoutersteam is hard gegroeid en enthousiast bezig. In 2022 startten we een project om onze website aan te passen en uit te breiden. Een lang gekoesterde wens werd werkelijkheid: integratie van de digitale ZelfredzaamheidsRadar (ZRR) in de website van Scouters.

Door Francis Herbers

Samen blijven we beter in beweging

Integratie van de radar op de Scouters website

De zelfredzaamheidsradar is ooit door LOCOmotion ontwikkeld, in eerste instantie vooral voor zorgprofessionals. De radar wordt breed gebruikt is een wetenschappelijk bewezen instrument om zelfredzaamheid van zorgvragers te vergroten. Zorgprofessionals vulden samen met hun cliënten de radar in en bespraken op basis daarvan waar er nog mogelijkheden voor zelfredzaamheid zijn. Maar het is natuurlijk heel logisch om de radar ook geschikt te maken voor gebruik zonder zorgverlener. En om de radar te koppelen aan de bestaande Scouters website, zodat je direct door kan klikken naar alle hulpmiddelen (meer dan 1100!) en alle informatie, tips en trucs op Scouters.

Er stond natuurlijk al veel op Scouterswebsite, maar er moest ook informatie bij komen over zelfredzaamheid en al die informatie moest anders worden georganiseerd. Dat kost tijd en geld. Het Scoutersteam deed een aanvraag bij ZonMw, een fonds dat innovatie in de zorg stimuleert en mogelijk maakt met subsidie. Die werd goedgekeurd en samen met LOCOmotion en de thuiszorgorganisatie Laurens kon het Scoutersteam aan de slag.

Ik wil beter…

Het gedeelte van de website dat ‘ik wil beter…’ heet, is inmiddels helemaal herschreven en is nu direct gekoppeld aan de radar. Je vindt er veel nieuwe teksten, nog meer handige tips, slimme hulpmiddelen en aansprekende filmpjes. Ook de instructiefilms die thuiszorgorganisatie Laurens maakte over de radar kun je makkelijk vinden.

Eind 2022 waren alle ‘Ik wil beters’ gevuld, nieuwe toegevoegd en gekoppeld aan de 15 domeinen van de radar. Dus zijn we nu druk aan het testen om de puntjes op de i te kunnen zetten. De verwachting is dat we vanaf maart 2023 de nieuwe functies kunnen gaan promoten. Help je mee? Houd onze socials in de gaten zodat je onze berichten kan gaan delen als het zover is. Je zou ons enorm helpen!

Doe je mee?

Daarna wacht Scouters de volgende nieuwe uitdaging: een hele nieuwe website! De website is verouderd en het is tijd voor een nieuwe site en een frisse make-over. BenedenBoven is het bureau dat de radar heeft omgebouwd en ons geholpen heeft met de integratie van de radar. Zij gaan voor Scouters een nieuwe website bouwen. Samen met het hele Scouters vrijwilligers team natuurlijk. Vind je het leuk om te helpen of heb je tips voor de nieuwe site? Of mis je dingen waarvan je vindt dat die er absoluut op moeten komen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar redactie@scouters.nl.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site