Samen de 15 domeinen van de ZelfredzaamheidsRadar vullen – doe je mee?

29 augustus 2022 - Door: Gijs van den Brink

Zoals je misschien al weet proberen we met nieuwe ‘Ik wil beters’ van Scouters en de ZelfredzaamheidsRadar (ZRR) de revalidatie kloof, die veel ex revalidanten ervaren, te overbruggen. Bij het ontwikkelen van deze nieuw tool werken we nauw samen met een aantal partners, waaronder zorgorganisatie Stichting Laurens en het Van Kleef Instituut. Belangrijk verschil met de huidige ZelfredzaamheidsRadar is dat bij de nieuwe versie de 15 domeinen aanklikbaar zullen zijn: als je op een domein klikt krijg je tips en trucs om het zelfredzaamheidstekort van dat domein op te lossen. Inmiddels is een eerste versie van de ZRR gepretest, onder andere door testers van Scouters en dat heeft hele waardevolle input opgeleverd.

15 domeinen

Voor veel domeinen is op de website van Scouters al van alles te vinden. Denk aan aan- en uitkleden, huishoudelijke activiteiten en mobiliteit.

De komende maanden gaan we al die informatie herordenen zodat ze oppoppen als je op een van de 15 domeinen klikt.

Webinars

Omdat we voor een aantal domeinen nog niet genoeg praktische tips en tricks hebben, worden er twee webinars georganiseerd (7 en 27 september 2022), waarin we oplossingen gaan verzamelen voor de nog lege domeinen. Denk aan handige hulpmiddelen, een slimme volgorde of een trucje om nog beter te kunnen doen wat jij wilt doen. Ben je ervaringsdeskundige, ergo- of fysiotherapeut of zorgverlener? Doe je mee?!

De vijf domeinen waar we extra informatie voor willen ophalen zijn:

  1. Lichaamstemperatuur
  2. Contact met anderen
  3. Normbesef
  4. Leervermogen
  5. Ontspanning

Wanneer

‘Lichaamstemperatuur’ en ‘Contact met anderen’ bespreken we op 7 september 2020, 10.30-12.00 (online)

‘Normbesef’, ‘Leervermogen’ en ‘Ontspanning’ bespreken we op 27 september 2022, 10.30-12.00 (online)

Wil je met ons meepraten: geef je dan hier op! Je kunt je gratis voor één of voor beide bijeenkomsten inschrijven.

Wie zijn wij? Wij zijn het vrijwilligers team van Scouters: een enthousiaste groep van redacteuren, bloggers, webmasters en social media expert

 

s. Wil jij ook actief meewerken om dit allemaal mogelijk te maken? Laat het ons weten via redactie@scouters.nl.

Reacties (1)

  • Door Lidwien Cornelissens op 31 augustus 2022

    Hartstikke goed initiatief maar…… ook scouters participanten kunnen meedoen aan het arbeidsleven. Ik werk elke dag van 9-18🤷‍♀️. En nee, dat is niet omdat ik eigenlijk niet tot de groep behoor. Zo probeer ik al heel lang bij welzorg etc. Erin te krijgen dat ik onmogelijk een dag op reparatie van rolstoel kan wachten. Laten we dan als groep zelf ook uitgaan van (arbeids)participatie en dit soort bijeenkomsten in de avond of op zaterdag plannen. een idee? Verder niets dan lof, ik vind het een supersite!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site