Schrijf- en tekenhulpmiddelen getest

22 augustus 2019 - Door: Karina Arbete

Teken of schilder jij graag, maar heb je problemen met het vasthouden van je tekengerei? Of is schrijven voor jou moeilijk door een beperking of ziekte? Goed nieuws: er zijn veel soorten hulpmiddelen voor verschillende soorten problemen en een aantal van die hulpmiddelen zijn op verzoek van de RSI-vereniging getest door Monique Libregts, grafisch ontwerper en tekenaar.

Scouters mag die gegevens overnemen en daar zijn we heel bij mee: we hebben er productbeschrijvingen van gemaakt en er nog een paar toegevoegd, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Vind een overzicht van alle geteste hulpmiddelen, ga dan naar: https://www.scouters.nl/hulpmiddelen/?search=schrijfhulpmiddel.

Wil je het volledige artikel over Monique haar testen lezen, ga dan naar: https://www.scouters.nl/wp-content/uploads/RSI-Magazine-2019-2-Tekenpennentest.pdf.

Schilder, teken of schrijf jij met een ander handig of comfortabel hulpmiddel? Laat het de redactie van Scouters weten, schrijf een mail via ons contact formulier: https://www.scouters.nl/contact/.

Reacties (2)

  • Door Karina Arbete op 26 augustus 2019

    Beste Tiny, Fijn dat je reageert op onze oproep om je ervaringen te delen! Daar kun je anderen mee helpen. De Schneider pen heb ik kunnen vinden, ik neem aan dat je de Schrijfvriend Rollerpen 4ME (https://www.deschrijfvriend.nl/schrijfvriend-rollerpen-4me/a6600?c=3466) bedoelt. De andere hulpmiddelen zijn niet helemaal duidelijk. Hoe heten ze precies en weet je van welk merk ze zijn en waar je ze kunt kopen? Hoe duur zijn ze ongeveer? Een foto kan ook helpen om te achterhalen om welk merk en type hulpmiddel het gaat. Hulpmiddelen waarmee anderen goede ervaringen hebben willen we graag toevoegen aan onze productbeschrijvingen: hoe meer keus, hoe beter. Als je meer weet van de andere producten, dan hoor ik dat graag. Met vriendelijke groeten, Karina Arbete, redactie Scouters

  • Door Tiny Brunott op 24 augustus 2019

    De tocht naar pennengrippen heb ik reeds gedaan. De driekante foam die over bijv dun pennetje schuift. De pen heeft een rubber topje om Iphone en of ipad te bedienen super handig. Ik heb bij De schrijfvriend.nl een hele fijne pen ontdekt. Ik ben al aan derde exemplaar toe. De pen is van Schneider. Hij is dik met ergonomische grip en er kan een verzwaring in wat mij goed bevalt. Inktpatronen en hij is relatief goedkoop Tien euro! Hartelijke groet tiny brunott

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site