Scootmobielverzekering verplicht, maar waar sluit je een WA verzekering af?

28 februari 2016 - Door: Redactie Scouters

Iedereen die met een scootmobiel op de openbare weg rijdt, is verplicht een scootmobielverzekering af te sluiten voor schade die je bij een ander veroorzaakt (WA). Voor het rijden in een elektrische rolstoel geldt precies hetzelfde. Maar waar sluit je zo’n WA-verzekering voor je scootmobiel of elektrische rolstoel af (ook wel invalidenvoertuigverzekering genoemd)? Die vraag krijgen we vaak op de Scouters redactie. Deze verzekeraars scoutten we voor je. En vertel het ons vooral als je een verzekeraar mist!

Klaverblad

Bel direct: 079 3 204 204

Meer info

anwb

Bel direct: 088 – 269 2222

Meer info

DIKS verzekering

Bel direct: 030-6883700

Meer info

Direct Verzekerd

Bel direct: 0186 60 72 45

Meer info

ENRA verzekering

Bel direct: 0228-520000

Meer info

ScootmobielJe scootmobiel of rolstoel ook all risk verzekeren?

Je kan je scootmobiel of elektrische rolstoel ook all risk verzekeren, dus tegen diefstal en beschadiging. De hoogte van het eigen risico kan je vaak zelf bepalen.

Je kan je scootmobiel of elektrische rolstoel bij bovenstaande verzekeraars ook all risk verzekeren.

Onderhoud en pech

Naast een WA-verzekering kan je ook een contract afsluiten voor het onderhoud. Je kan ook onderhoud laten plegen wanneer het nodig is. Een aanrader is om dit in ieder geval ieder jaar voor de winter even te laten doen. Bedenk ook of je pechhulp onderweg wil hebben. Je kan ook gewoon de regiotaxi bellen bij pech en vragen of je opgehaald kan worden. Wil je meer zekerheid, dan kan je pechhulp inschakelen via bijvoorbeelden deze organisaties.

Bekijk alle aanbieders bij onderhoud en pech

Mis je een verzekering in dit overzicht?

Hebben je ervaring met het vinden van de beste verzekering? We horen het graag, om dit overzicht aan te vullen met jouw tips.

Reacties (1)

  • Door Annemarieke Geukers op 30 juni 2016

    Al eerder schreef ik mijn ervaring met de Firefly op deze site. Ook deze moet je verplicht WA verzekeren en wordt verzekerd onder het kopje 'Scootmobiel'. De enige verzekeringsmaatschappij die dit doet is Unigarant, die overigens ook scootmobielen verzekert. Dit jaar is het geen plaatje, maar een sticker, dus erg makkelijk te bevestigen op de Firefly of evt. ander hulpmiddel met motor.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site