Scouters draait overuren tijdens de Corona crisis

06 april 2020 - Door: Ardy

Hoe gaat het met scoutend Nederland? De Scouters redactie wenst iedereen ondanks deze moeilijke tijd een mooi voorjaar. Probeer als het kan te genieten van de kleine dingen in de natuur, of breng het voorjaar in huis met een bosje bloemen voor jezelf, of stuur een bloemetje naar iemand die je een hart onder de riem wilt steken. Houd vol, hoe moeilijk het voor velen ook is. En houd afstand, maar blijf betrokken.

Natuurlijk is ook bij Scouters veel afgezegd. Health Valley ging niet door, zo jammer want Ardy, Francis en Miriam zouden daar op het live lab staan namens Scouters. En voor het jaarcongres van Ergotherapie Nederland waren Josien en Elly uitgenodigd om op de grote informatiemarkt te netwerken en nieuwe hulpmiddelen te scouten. En ook dat ging niet door. Support heeft gelukkig aangekondigd dat de beurs is verschoven naar 21 t/m 24 oktober, dus ook onze workshops over de nieuwe Keuzehulp Steunkousen aan- en uittrekkers is daarheen verschoven. En we gaan daar natuurlijk met alle scouters heel hard scouten.

Scouters Testival

En helaas kan ook ons eigen Scouters Testival niet doorgaan als live event. Maar samen met drie groepen studenten van de Hogeschool in Rotterdam (Ergotherapie en Gezondheidszorg Technologie) zijn we aan het kijken hoe we leden van ons testpanel thuis eet- en drinkhulpmiddelen kunnen laten testen. Met begeleiding via beeldtelefoon of andere technologie hopen we een mooie serie testfilms te laten maken en zicht te krijgen op de laatste ontwikkelen in deze categorie. Het testpanel krijgt daar snel meer over te horen. En weet jij een hulpmiddel voor eten en drinken dat je graag zelf wil testen, of laten testen, laat het ons weten (redactie@scouters.nl). De op die manier verzamelde informatie zetten we op de Scouters site en ook maken we er een nieuwe Keuzehulp eet- en drinkhulpmiddelen van.

Keuzehulp tilliften

Ook zijn we nog druk met een Keuzehulp over tilliften. Die zal in juni op de site staan, inclusief een artikel over deze Keuzehulp in het Ergotherapie NL Magazine. Kortom, genoeg te doen, al is het wel een beetje saai allemaal individueel achter de PC.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site