De ZelfredzaamheidsRadar – Ik wil beter…

15 februari 2023 - Door: Evelien

Als je na een ongeluk of andere nare gebeurtenis in een ziekenhuis of revalidatiecentrum belandt en gaat revalideren, kun je soms het gevoel krijgen de regie over je leven kwijt te zijn. Je moet je lichaam opnieuw leren kennen en wennen aan nieuwe grenzen en beperkingen, dat kan lastig zijn. Je voelt je misschien overgeleverd aan artsen en zorgverleners. Je partner of familie is van slag. Soms moet je van alles regelen om je huis toegankelijker te maken of zelfs verhuizen. Er komt veel op je af. Het liefst behoud je de regie over je leven of pak je die zo snel mogelijk weer op. Weer zelfstandig je eigen dingen doen. Anders, maar wel zelf, zoals je dat voorheen gewend was te doen.

Door Francis Herbers

Voor én door mensen met een beperking

Ook uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat er behoefte was aan een betere overgang van revalidatiecentrum naar huis. En zorgprofessionals zagen ook de behoefte aan meer eigen regie. Je leven weer oppakken en leren leven met een beperking is een heel andere ervaring dan het revalideren zelf.

LOCOmotion ontwikkelde een instrument voor zorgprofessionals om (ex-)revalidanten te helpen weer meer de regie in handen te krijgen. Dat is de ZelfredzaamheidsRadar. Maar Scouters is voor én door mensen met een beperking. We vinden het belangrijk dat jij dit instrument zelf kunt gebruiken. En dat je niet afhankelijk bent van zorgprofessionals, want dat is geen eigen regie, hoe goed ze het ook bedoelen. Het Scoutersteam ging aan de slag, met hulp van een subsidie van ZonMw. We pasten de ZelfredzaamheidsRadar aan én we zorgden dat deze direct aansluit op de website van Scouters. Zodat jij zelf kunt kiezen wat je weer beter wil kunnen. En daar gelijk tips en hulpmiddelen bij kan vinden.

Samen beter in beweging

Inmiddels is de integratie met Scouters klaar. De website met radar is getest door mensen die zelf aan het revalideren zijn of daar net mee klaar zijn. Alle domeinen van jouw leven sluiten aan op de “Ik wil beter’ domeinen op de Scouters website. Door te klikken op deze domeinen kom je automatisch terecht bij heel veel informatie én praktische hulpmiddelen. Onze scouters vullen dagelijks tips en hulpmiddelen aan op de Scouters website.

Bekijk  hier  de website met de geïntegreerde radar. Wil je ons helpen? Geef hier dan jouw feedback over de radar.

Want dat is waar het ons bij Scouters om gaat: praktische hulp voor én door gebruikers uit de praktijk. Mensen die zelf ervaren hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk zelf te kunnen. We blijven sleutelen aan de website om deze zo goed mogelijk te laten aansluiten bij ons en jouw dagelijks leven. Zodat we samen beter in beweging blijven. En zelf de regie houden over ons leven. Wil je met ons meedoen of heb je een tip? Of scoutte je een handig hulpmiddel? We zijn superblij met jouw hulp! Mail ons op info@scouters.nl

Afbeelding van de ZelfredzaamheidsRadar

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site