Scouters gaat stoppen

03 september 2018 - Door: Redactie Scouters

Scouters, hét onafhankelijke platform met oplossingen en hulpmiddelen om beter te bewegen, gaat stoppen. Scouters draait al 3 jaar op de inzet van vrijwilligers en helpt bijna 300.000 mensen met bewegingsbeperkingen per jaar. De inzet is enorm, maar die biedt niet de continuïteit die nodig is voor de toekomst. Hierdoor dreigt een schat aan kennis en informatie verloren te gaan. Daarnaast komt er ook een einde aan een zeer waardevol netwerk van mensen die elkaar helpen met tips en ervaringen over het leven met een bewegingsbeperking.

Samen met het bestuur hebben oprichters Erica en Sanne in het afgelopen jaar alles in het werk gesteld om Scouters onder te brengen bij een nieuwe eigenaar. Helaas is dat niet gelukt. Op 1 november valt het doek, tenzij er een serieus alternatief wordt gevonden om Scouters voort te zetten. Ben jij geïnteresseerd om Scouters over te nemen en beschik je over de menskracht en middelen om Scouters voort te zetten? Neem dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 20 september, contact met ons op. Graag alleen serieuze reacties. Mail naar bestuur@scouters.nl.

Nog even de waarden van Scouters op een rij:

 • Website www.scouters.nl met 20.000+ bezoekers per maand (stijgt nog iedere maand)
 • Nieuwsbrief met 1.400 abonnees
 • Database van bijna 1.000 hulpmiddelen met reviews en testvideo’s, 12 keuzehulpen, tientallen veelbezochte contentpagina’s met tips en oplossingen
 • Besloten facebookgroep met 1.500 actieve leden
 • Meerdere bloeiende social media kanalen: Facebookpagina, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, Google+

Reacties (3)

 • Door Hennie Karelse op 03 november 2021

  Lieve mensen, Wat geweldig dat er een een oplossing is gevonden. Ik schrok van de mededeling op Googel (kan dat er niet afgehaald worden? ) Maar het bleek een oud bericht.. Ik wens Elly, Nico en Rick véél succes en waardering!! Jullie voorzien in een behoefte !!

 • Door Elly Waaijer voorzitter bestuur Stichting Scouters op 16 augustus 2021

  Scouters is springlevend, na het lezen van bovenstaande oproep hebben Nico Knibbe en Elly Waaijer na goed overleg met Sanne en Erica Scouters overgenomen. We hebben met een team van vrijwilligers keihard gewerkt om de Scouters trein steeds sneller te laten rijden en dat is gelukt. Inmiddels hebben we de 1000 hulpmiddelen gepasseerd, hebben we 18 Keuzehulpen. 2600 nieuwsbrief lezers en een zeer actieve Facebook groep. Op 6 mei richtten we stichting Scouters op met een driekoppig bestuur Elly Waaijer, Nico Knibbe en Rick Brink) Leer alle leden van ons team kennen door naar "over Scouters" te gaan op de homepage

 • Door Wat jammer dar jullie gaan stoppen op 14 augustus 2021

  Wie weet gebeurt er nog wat, geef het over en laat los. Jullie hebben al zoveel mensen bereikt 🧡🧡❤❤

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site