Scouters organiseert workshops voor mantelzorgende zorgverleners

10 november 2020 - Door: Ardy

Ben je zorgverlener? En mantelzorger? Wie zorgt er voor jou?

Data workshops mantelzorgende zorgverlener 1e helft 2022

Januari Vrijudag 7-jan Vrijdag 21-jan
Fevruari Dinsdag 1-feb Dinsdag 15-feb
Maart Donderdag 3-mrt Donderdag 17-mrt
April Maandag 11-apr Maandag 25-apr
Mei Dinsdag 3-mei Dinsdag 17-mei
Juni Woensdag 15-jun Woensdag 29-jun

Alle workshops worden online georganiseerd , de workshops beginnen om 15.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

mantelzorger en cliëntOp verzoek van IZZ ontwikkelde Scouters een on-line workhop voor de mantelzorgende zorgverlener. IZZ maakt zich als ledencollectief met 410.000 mensen in de zorg sterk voor de gezondheid van zorgverleners, de zorg en Nederland, door gezond werken in de zorg te verbeteren. Met onderzoek, projecten en de IZZ Zorgverzekering. Meer lezen over activiteiten van IZZ, klik hier.

Doe nu de Scouters – IZZ training ‘zorg voor mantelzorgende zorgverlener’

Ongeveer 30% van de mensen die in de zorg werken hebben naast hun gewone werk ook een mantelzorgtaak. Ze zijn vaker ziek dan hun collega’s die geen mantelzorgtaak hebben. Dat is misschien logisch, maar dat zou niet zo moeten zijn. Aan de ene kant heb je de neiging om als ‘mantelzorgende zorgverlener’ de mantelzorg naar je toe te trekken. Logisch, het is tenslotte jouw vak, je voelt je verantwoordelijk, je doet het wel even.  Ook heeft de familie de neiging naar jou te wijzen. En ook dat is begrijpelijk: het is tenslotte jouw vak. Maar dat betekent wel dat je dubbel wordt belast. En voor mantelzorgers is er geen cao.

Hoe zorg je ervoor dat jij als mantelzorgende zorgverlener niet te zwaar wordt belast? Mentaal en fysiek. Hoe zorg je ervoor dat je er niet alleen voor staat, dat het netwerk van familie, buren en vrienden in beweging komt. En dus niet alleen jij, omdat jij de professional bent. En als je al eens een grens over bent gegaan, hoe keer je weer om?

Maar ook: wat zijn slimme hulpmiddelen waarmee je de privé situatie veilig houdt?  En waarmee iemand zelfstandiger wordt (en er dus minder mantelzorg nodig is!)? Hoe is de financiering geregeld en waar vraag je welk type hulpmiddel aan? Waar vind ik relevante informatie? Waar kan ik aankloppen als ik vastloop met een aanvraag?

In deze workshop geven we elkaar handvatten om deze dubbele vorm van belasting te verminderen. Is er al een onbalans? Hoe houd je de balans?  Hoe blijf je gezond? Waar liggen jouw grenzen? En hoe zorg je er met tips en tricks heel praktisch voor dat je binnen de grenzen blijft?

Voor wie:                   mantelzorgende zorgverleners

Duur:                          twee keer 1,5 uur

Locatie:                       online

Groepsgrootte:           maximaal zes deelnemers

Voorbereiding:           korte voorbereidende opdracht

Accreditatie:              aangevraagd (V&VN)

Data:                           bij voldoende inschrijving in overleg

Aanmelden:                stuur een mail naar info@scouters.nl

De workshop wordt gegeven door Elly Waaijer (verandermanager, ergotherapeut en mantelzorger) en Margreet van Nieuwkoop (haptotherapeut). Beiden zijn actief voor de non profit community Scouters waar ze cliënten en mantelzorgers ondersteunen.

Kosten:                        € 165,-

Vergoeding:
IZZ verzekerden
Heb je de aanvullende IZZ Zorg voor de Zorg via CZ of VGZ* dan wordt deze workshop vanaf 1-1-2021 vergoed.

* Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt VGZ de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget.  Je hoeft de kosten niet voor te schieten.

Reacties (5)

 • Door piet op 25 november 2020

  Wie zorgt voor de partner met 24 uursmantelzorg.leeftijd 75 en 82 jaar.Thuiswonend met vele psychische klachten.van de partner

 • Door Marjon op 12 december 2020

  Ik ben doktersassistente en mantelzorg. Kan er ook accreditatie aangevraagd worden bij kabiz?

 • Door H stuurman-van Veggel op 30 januari 2021

  Ik geef mantelzorg aan onze moeder van 86 jaar. Zij woont in breda en ik in purmerend. Sinds sept 2019 ga ik 1 weekend per maand naar haar toe en mijn jongste zus ook. De oudste 2 hadden andere mantelzorg acties. Sinds sept 202o geef ik met 2 andere zussen 1 keer in de 3 weken een weekend zorg, boodschappen huis schop maken en gezelligheid geven. Dat is erg pittig naast een baan als woonbegeleidster voor ouderen met een verstandelijke beperking voor 32 uur per week. Ondersteunen jullie ons ook? Gr Hilde

 • Door Elly Waaijer (Scouters) op 26 februari 2021

  Beste Hilde, Mijn excuus voor een laat antwoord. In principe kan iedereen inschrijven op de Workshop voor mantelzorgende zorgverleners, dus dat geldt ook voor jou. De workshop * 2x on line 1,5 uur) kost € 165,- Deze kosten worden vergoed, als je verzekerd bent bij VGZ mof CZ en de aanvullende IZZ zorg voor de zorg verzekering hebt en het preventiebudget voor dit jaar nog ruimte laat. Heb je specifieke vragen, dan kun je die rechtstreeks aan mij sturen, door te mailen naar elly@scouters.nl

 • Door herman heezen op 29 september 2021

  Hoewel mijn moeder bijna 6 jaar geleden overleden is ben ik 10 jaar mantelzorger voor mijn moeder geweest toen ik nog werkte! Ik deed het met liefde, maar vond het wel zwaar!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site