Stephanie testte de Sherpa aankoppel trike: “Met genoeg vaart kan je er wel een helling van 20% mee op”

28 december 2015 - Door: Redactie Scouters

De Sherpa is een aankoppelbare elektrische trike die aan bijna iedere handbewogen rolstoel kan worden bevestigd. De bedenker van de Sherpa heeft zelf een dwarslaesie, net als Stephanie Hollanders die de Sherpa scoutte en testte voor Scouters. “De Sherpa zorgde ervoor dat ik heel ontspannen kon rondkijken tijdens de kerstmarkt in het oude Franse stadje Colmar.”

Aankoppelbare elektrische trike Sherpa met Stephanie Hollanders 3

Ze is heel tevreden over de kracht van de trike, ook steile hellingen op, het comfort (de trike dempt de trillingen die je anders opvangt met de voorwielen van je rolstoel), de wendbaarheid en de kleine draaicirkel. Je hebt overigens wel een goede handfunctie nodig om hem te kunnen aankoppelen en besturen, merkte ze op. Bekijk ook de andere elektrische handbikes op Scouters of andere elektrische ondersteuningen voor je rolstoel.

 

Makkelijk een helling van 20% op

De kerstmarkt in Basel had veel hoogteverschillen. Mijn vriend heeft één keer moeten helpen bij een steile helling, maar als je genoeg vaart hebt kan hij een helling van 20% aan. Ik ben zelf behoorlijk zwaar (90 kilo) en ik was dus niet ontevreden dat hij me zonder problemen naar boven bracht.

Zonder sportbeha op pad!

De tweede kerstmarkt was in het Franse Colmar. Een prachtig oud stadje, maar wel bestraat met keien en kinderkopjes. Dat ziet er natuurlijk authentiek uit, maar het is een flinke uitdaging om daar met een handbewogen rolstoel rond te rijden. De Sherpa zorgde er echter voor dat ik heel ontspannen kon rondkijken. Doordat de kleine voorwieltjes van m’n rolstoel de grond niet raken door de Sherpa, word je niet zo door elkaar geschud en je kunt dus rustig zonder sportbeha op pad!

Overal komen met de Sherpa, ook bij veel drukte en in smalle straten

Een ander groot voordeel van de Sherpa is de grote wendbaarheid. Daar kwam ik achter tijdens een bezoek aan de kerstmarkt van Straatsburg. Een grote stad met veel toeristen en dus een druk centrum en dat vergt stuurmanskunst. Geen enkel probleem met mijn Sherpa. Ik kon overal langskomen en dat was vooral te danken aan de zeer kleine draaicirkel. Vergelijk dat met mijn handbike met een draaicirkel van een kleine vrachtwagen. Ik durfde nu zelfs een best krappe winkel met woonaccessoires binnen te gaan! En ook achteruitrijden is nu geen probleem meer, want de Sherpa heeft gewoon een reverse stand. Ik ben erg blij en tevreden met mijn nieuwe aankoop en ik kan de Sherpa absoluut aanbevelen. Je hebt wel een goede handfunctie nodig om hem te kunnen aankoppelen en besturen.

Testuitslag op een rij

Aankoppelbare elektrische trike Sherpa 1

Gebruiksgemak: Je hebt wel een redelijk goede handfunctie nodig om hem te kunnen aankoppelen en besturen.

Kwaliteit: Dankzij de kleine draaicirkel en grote wendbaarheid kan je makkelijk overal komen met de Sherpa en de kracht van de trike is groot: met genoeg vaart kan je er wel een helling van 20% mee op

 

Prijs: De trikes komen rechtstreeks uit Taiwan en zijn daardoor vriendelijk geprijsd.

De Sherpa aankoppel trike is uit te proberen en verkrijgbaar bij EWTS prijs: € 1.650,- voor meer info ga je naar www.ewts.nl of mail naar info@ewts.nl. De trikes zijn vrijwel altijd op voorraad, dus je kunt  al binnen enkele dagen rijden.

Ook producten testen?

Wil je producten voor Scouters testen, net als Stephanie? Word dan lid van ons testteam.

Lees verder over het testteam

Reacties (5)

 • Door Elly Waaijer (Scouters) op 09 december 2019

  Inmiddels heeft Henry Honing (EWTS), zelf al drie jaar gebruiker van de Sherpa de verkoop en service overgenomen, dus de Sherpa is weer in Nederland te koop, zijn gegevens vind je bij de product informatie over de Sherpa, inclusief een link naar zijn website in wording.

 • Door Elly Waaijer (Scouters) op 04 juli 2019

  Beste Lauren, Kort geleden heb ik met de importeur contact gehad, zij zijn ermee gestopt. Heb daarom ook de productinformatie van de site gehaald, maar de Sherpa kom je nog wel in de Nieuws items tegen. Een beetje verwarrend, sorry. Ik heb ook gezocht op het web, maar kan geen n nieuwe importeur vinden. Ik zal het aanpassen op onze site, Wel kan ik verwijzen naar hulpmiddelen met een vergelijkbare functionaliteit. Op 20 mei is o.a. de E-Pilot van Amber (Invacare) getest, deze wordt op de Scouters site door diverse scouters positief beoordeeld, maar er zijn er ook meer, kun je o.a. vinden in de Keuzehulp over handbikes. Succes en vind je er een die jou goed bevalt, laat het ons weten, dan plaatsen we ook jouw ervaring op Scouters, of doe het zelf door het schrijven van een beoordeling bij een al op de site geplaatst product.. Dank namens de redactie Elly Waaijer

 • Door Lauren op 03 juli 2019

  Weet iemand of deze nog ergens te koop is? Vind de NL-winkel niet meer online

 • Door Evora op 10 juli 2017

  Sinds een maand nu een Sherpa, wat een uitvinding!! Zeer gemakkelijk te vervoeren, klein en compact. Het aankoppelen vergt iet wat spierkracht, is wel in een aantal korte handelingen te doen. Het rijden gaat bijzonder soepel, wendbaar maar toch stabiel. Makkelijk in gebruik. Had ik hiervan maar eerder geweten! Prijs/kwaliteit verhouding is prima! Leverancier youreunlimited is super vriendelijk en hebben een uitstekende service! Eventueel een tweede batterij bij te kopen. Oplaad batterij 6 uur.

 • Door ytsje Wilstra op 07 januari 2017

  ik lees over de sherpa maar kan dat ook wat zwaarder zodat ik meer km kan maken want 18 km is veel te weinig voor mij ik moet er ongeveer 30/40 km mee kunnen rijden dan is het de moeite waard. En waar zit het bedrijf eigenlijk? Nooit van gehoord maar ik wil er wel meer over weten> ik wil hem koppelen aan mijn sportrolstoel.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site