Stijlvol oud & nieuw: tips bij het aan- en uitkleden van je outfit

30 december 2015 - Door: Redactie Scouters

Het is oudejaarsdag, en dan wil je natuurlijk stijlvol en feestelijk uitzien, en mooie sieraden of leuke schoenen dragen. Maar hoe trek je die makkelijk aan en uit, ook als je een blessure of handicap hebt? We scoutten 3 tips voor je om je outfit voor oud & nieuw makkelijk aan en uit te doen.

Armband aantrekken met veiligheidsspeldArmbandsluiter of veiligheidsspeld: je armband omdoen met één hand

Hoe doe je een armband makkelijk om? Een armband van stevig elastiek is natuurlijk handiger dan bijvoorbeeld een zilveren armband met een kleine sluiting. Maar ook een zilveren armband kun je dragen als je die met de sluiting niet goed open en dicht krijgt. Je kan de ene kant van de armband met een klein stukje plakband of pleister op je pols plakken. Je doet de armband om, maakt deze dicht en haalt het plakkertje weer weg. Als het een strak armbandje is kan je ook een stukje touw of een veiligheidsspeld door de ene kant van de sluiting halen, dan trek je de andere kant ernaar toe. In deze video op Facebook zie je hoe je een armband met een veiligheidsspeld kan omdoen. Een andere ook heel handige oplossing, is trouwens om een haakjessluiting te vervangen door een magneetsluiting!

Elastische veters SHOEPSSchoenen met veters aan en uit zonder te strikken

Handig als je je schoenen niet zo makkelijk aan en weer uit doet: je normale veters vervangen door elastische veters. Elastische veters hoef je maar één keer vast te maken, dan kan je daarna gewoon in en uit je schoenen stappen. Je veterschoenen voor oud & nieuw worden zo eigenlijk instapschoenen, maar dan zonder dat je het ziet. Je hebt allerlei soorten elastische veters. De vrolijke veters die je rechts op de foto ziet, zijn van SHOEPS. Gewone éénkleurige elastische veters kan je op veel plekken kopen vanaf een paar euro, bij de schoenmaker of drogist bijvoorbeeld.

Panty aantrekhulpJe panty aan en uit zonder te bukken

Een jurk of rok dragen is natuurlijk stijlvol en feestelijk tijdens oud & nieuw, maar die panty, hoe trek je die makkelijk aan en uit? Met de panty aantrekhulp kan je panty’s aandoen zonder te bukken. Je trekt de panty over de ‘voetjes’. Dan stap je in de voetjes en trek je de panty aan de banden naar boven. De panty aantrekhulp kost tussen de 10 en 20 euro en kan je kopen bij een thuiszorgwinkel.

Heb jij ook een tip voor je oud & nieuw outfit?

Heb jij nog een goede tip bij het aan- en uitdoen van je oud & nieuw outfit? Die horen we graag!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site