De straat op met de Walk Star, een stabiel looprek met 4 wielen

17 mei 2016 - Door: Redactie Scouters

Zonder zijn stevige Walk Star zou Ruben niet buiten kunnen lopen. Hij zou zich veel minder vrij kunnen bewegen. Logisch dat het zijn favoriete hulpmiddel is. “Voor mensen die slecht lopen, zoals ik, is het echt de ideale loophulp. Ik kan er met gemak een paar uur mee wandelen.”

Ruben en zijn looprekWat is er zo fijn aan de Walk Star?

“De Walk Star is een heel bijzonder looprek, vooral vanwege de steun in de rug. Ik heb een handicap waardoor ik moeilijk loop en ik ben ook niet zo stabiel. Met een gewone rollator kan ik daarom best snel omvallen. Met dit looprek gebeurt dat niet, want het staat echt heel stevig. Het kan ook niet wegrollen, door de terugloopstop bij de achterwielen.”

Hoe lang heb je de Walk Star al?

“Mijn hele leven al. Dit is mijn 6e looprek. Ik heb deze sinds een jaar of 5. Je hebt ze in verschillende maten en ze zijn in hoogte verstelbaar. Dit is de grootste.”

Ze groeien dus als het ware met je mee?

“Ja, dat klopt. Onder deze laatste heb ik wel echt grote wielen laten zetten, want als je op straat loopt, wil je niet ergens in blijven haken. En achter zitten 2 luchtbanden. Eerst zaten er 4 massieve wielen onder, maar dan liep ik zowat te stuiteren over de stoep!”

Waarom zou jij dit looprek aanraden?

“Het is erg handig en licht. En het rijdt heel soepel, je hoeft niet hard te duwen. Het is gewoon heel makkelijk. Als het niet bestond, zouden mensen zoals ik niet kunnen lopen. Ik voetbal er zelfs mee!”

Wat! Kan je met de Walk Star ook voetballen!?

Enthousiast: “Ik heb nog zo’n rek en daar sport ik mee. Het is precies hetzelfde rek, alleen in een lichtere uitvoering. Als verdediger in het veld is het echt heel handig. De man kan er langs komen, de bal kan er langs komen, maar de man én de bal dat gaat niet. Elke keer komt er weer zo’n aanvaller aanrennen en die komt dan opeens mij tegen. Hij schrikt zich kapot en denkt: ‘Ohhhh, ik moet gaan schieten!’ En dan knalt hij de bal tegen mijn rek aan.’ Als afleidingsmanoeuvre is het echt fantastisch. Ik heb gewoon een paar extra benen met dat rek!”

En hoe komt je looprek op het voetbalveld?

“Het kan ook mee in de auto, want de Walk Star is inklapbaar. Je drukt 2 knoppen aan de zijkant in en dan kan je het rek opvouwen en in de achterbak doen. Je moet wel een grote achterbak hebben. In een cabrio past hij bijvoorbeeld niet. En ik heb wel hulp nodig bij het inklappen en in- en uitladen. Maar ik kan overal heen.”

Meer informatie over de Walk Star

Wil jij ook over jouw favoriete hulpmiddel vertellen?

Wil jij ook jouw ervaring met je favoriete hulpmiddel delen? Heel leuk! Je kan hiervoor opgeven door een mail te sturen naar de Scouters redactie.

Reacties (1)

  • Door Leo op 24 februari 2022

    Heb ruben toen hij nog bij ons speelde een paar keer gefloten en zal nooit vergeten hoe blij hij was toen hij scoorde en even vergat dat hij dit looprekje had

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site