Tester gezocht voor de dynamische ligondersteuning DINA Sleep van JOYinCARE

29 augustus 2022 - Door: Gijs van den Brink

De DINA Sleep is een dynamische ligondersteuning, ook wel ligorthese genoemd.  Als je in bed niet gemakkelijk een fijne houding vast kunt houden, zorgt dit hulpmiddel voor een goede ondersteuning. Met de DINA Sleep dynamische ligorthese kun je comfortabel in verschillende houdingen worden gepositioneerd. Dit zorgt volgens JOYinCARE voor een gevoel van ontspanning en geborgenheid, waardoor je beter slaapt en overdag beter functioneert. Scouters zoekt een tester, die deze ligondersteuning een tijdje uit wil proberen en dan samen met twee Scouters vrijwilligers een filmpje wil opnemen om de testresultaten te delen. Ben jij de tester die we zoeken?

Wat is DINA Sleep?

Een uitgebreide omschrijving van deze ligondersteuning vind je op de Scouters website Kijk ook even naar de filmpjes en beoordeel of de DINA Sleep een oplossing kan zijn voor jouw situatie. Je vindt ze op dezelfde pagina. De redactie van Scouters deed op Zorgtotaal al een soort ‘voor-test’ van de DINA Sleep en onze filmer Eric maakte daar een film van. Zie onze oproep voor een tester inclusief uitleg over het hulpmiddel

Mogelijke voordelen van de DINA Sleep

Een goede ligondersteuning kan veel voordelen hebben, zoals een verbeterde ademhaling, ontspanning en een betere doorbloeding. Het kan bovendien bijdragen om decubitus en vergroeiingen te voorkomen. En veel mensen die de DINA Sleep gebruiken slapen gewoon lekkerder.

Mogelijke voordelen van de DINA Sleep voor degene die jou helpt

Om de DINA Sleep te gebruiken heb je altijd iemand nodig die jou helpt om in de gewenste houding gelegd te worden en die de ondersteunings elementen zo positioneert, dat je in die houding ook lekker kan blijven liggen. Dan is het goed te weten dat de positioneringssteunen en -kussens gemakkelijk kunnen worden verwijderd voor het wassen en verzorgen.

Bij een vaste ligorthese is het vaak moeilijk om liggend in bed aan- of uit te kleden en ook voor het aanbrengen en weghalen van een tilband is dat vaak een belemmering. Omdat de DINA Sleep uit losse onderdelen betstaat kunnen die weggehaald worden voor het aan- en uitkleden en aanbrengen van de tilband. En omdat het liggen comfortabel en ontspannend is, gaan alle handelingen makkelijker en zijn ze dus minder belastend voor degene die voor jou zorgt.

Doe mee en test de DINA Sleep.

Denk jij, dat dit hulpmiddel jou en je verzorger gaat bevallen? Je kunt je aanmelden als tester bij de redactie van Scouters. Je mag ook bellen met Elly Waaijer, redactielid Scouters op nummer 0683981856. We overleggen dan samen, of je in aanmerking kan komen voor deze proef en het maken van de testfilm. Uiteraard doen we alles in overleg en met respect voor jouw privacy en belangen. Je krijgt de film altijd als eerste te zien en vragen vooraf jouw toestemming om het op de Scouters website te delen.

Begeleiding proef

Anneke Daalderop van JOYinCARE is fysiotherapeut en specialist in het gebruik van dit product. Zij zorgt voor de begeleiding en de uitleg, daarna start de proef. Mocht de DINA Sleep jou goed bevallen en heb je er ook belang bij, dan helpt Anneke met de aanvraag bij de zorgverzekeraar. Met een goede indicatie wordt dit hulpmiddel volledig vergoed.

Let wel

We gaan de test maar bij één persoon doen, dus reageer snel, als jij de Scouters tester voor dit hulpmiddel wilt zijn.

Reacties (2)

  • Door Gijs van den Brink op 14 oktober 2022

    test

  • Door Miriamvdriel op 31 augustus 2022

    Heb vanaf mijn 20e levensjaar al lage rug cq bekkeproblemen en zit daardoor in een rolstoel ongeveer 6 a 8 uur per dag verdeeld over twee momenten en voor de rest lig ik op bed. Mede om dat laatste zou ik graag uw testpersoon willen worden, het zou fantastisch zijn als ik ook in bed minder pijn zou mogen hebben hierdoor.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site