Tips van februari die bewegen leuker en makkelijker maken

07 februari 2017 - Door: Redactie Scouters

Regelmatig krijgen wij de leukste tips binnen om beter te kunnen bewegen, waar je misschien wel net naar op zoek was. Hoe kan je bijvoorbeeld zelf een tabletstandaard voor op schoot maken, of een laptopstandaard? En wat kan je doen als je het lastig vind om in een zeepfles te knijpen? We scoutten 3 tips voor je. Deel ook jouw tip!

zelf tabletkussen maken

1. Op zoek naar een lekker zachte standaard voor je tablet? Er zijn er verschillende te koop, zoals de boekenstandaard The Book Seat en de boekenstandaard van Loungies. Maar wat nog leuker is, ontdekte scouters Annemarieke en Nancy, als je er één zelf maakt. Een paar lapjes stof, wat kussenvulling, en zo maakte zij haar eigen laptopstandaard. Dat scheelt een hoop geld! Ook handig om te gebruiken voor je boek of e-reader. Meer informatie over het het maken van de tabletstandaard vind je in de blog van Nancy.

Meer info over boekenstandaarden in de keuzehulp

boeken- of laptopstandaard maken

2. Scouter Annemarieke bedacht een zelfgemaakte boeken- en/of laptopstandaard. Met PVC-buizen heeft zij haar eigen standaard in elkaar geknutseld. Door de buizen op maat te zagen kan je de standaard op maat van je laptop of boek maken. Daarna kan je de buis verven of beplakken met gekleurd tape. Tot slot hoef je de delen alleen nog maar in de juiste volgorde in elkaar te schuiven. Als je denkt dat het nog niet helemaal stevig in elkaar zit, kan je ook nog lijm gebruiken.

Meer info over boekenstandaarden in de keuzehulp

zeep in pompjes

3. Deze tip komt van een ervaringsdeskundige die moeite heeft met het knijpen in een fles doucheschuim: doe je zeep in pompjes. Inderdaad, die dispensers die je ook gebruikt voor handzeep. Ze zijn er ook met sensor, waar je er alleen maar je hand onder hoeft te houden.

Meer tips bij wassen en afdrogen

Benieuwd naar meer tips?

Bekijk de tips van januari.

Ken jij nog meer leuke tips?

Wij zijn erg benieuwd naar de tips waar jij gebruik van maakt! Deel ze in een reactie of neem contact op met de Scouters redactie.

Dank aan Vectors Market voor de www.flaticon.com

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site