Veilig vissen in je rolstoel vanaf het vlonder van de Stichting ViMeBe

11 oktober 2016 - Door: Redactie Scouters

Moet je als fervent visser je hobby dan maar opgeven, als je in een rolstoel komt te zitten? Nou, Erwin zeker niet. Die is regelmatig langs de waterkant te vinden op het waterpas vlonder van ViMeBe. “Zo kan ik lekker ontspannen mijn hengeltje uitwerpen, zonder bang te zijn in het water te belanden.”

erwin-op-zijn-visvlonderEen vlonder om op te vissen: wat een prima idee.

“Ja, voor mij is dit vlonder van de Stichting ViMeBe echt een uitkomst. Het is gemaakt van aluminium en helemaal waterpas af te stellen, zodat je tijdens het vissen mooi rechtop kan zitten in je rolstoel.”

Om niet in het water te vallen zeker?

“Nee, dat niet alleen, ook om rugklachten te voorkomen. Als je scheef zit, dan krijg je veel eerder last van je rug. Maar als het vlonder eenmaal goed gesteld staat aan de waterkant – daar heb je wel hulp bij nodig – dan zit je er niet alleen veilig op, maar ook ontspannen.” 

En waar laat je al je visspullen als je op het vlonder zit?

“Je kan aan het vlonder allerlei hulpmiddelen vastmaken: een hengelsteun, een voerbak, het leefnet… Daar is allemaal ruimte voor, dus je hebt alles binnen handbereik. Zo kan je lekker relaxed vissen. Ik kan het echt iedereen aanraden. Het is een ideaal hulpmiddel om als rolstoeler bij het vissen te gebruiken.”

visvlonder-van-erwin-productfotoHoe komen mensen aan het vlonder?

“Het visvlonder is beschikbaar via ViMeBe, een stichting die zich enorm inzet voor mensen met een beperking. Speciaal voor rolstoelers hebben zij dit vlonder ontworpen, zodat mensen zoals ik toch kunnen gaan vissen. Ze organiseren visuitjes en ik ga met enige regelmaat met hen mee. Dankzij ViMeBe zit ik dus niet thuis achter de geraniums maar in de frisse buitenlucht tussen het riet.”

Kunnen mensen het vlonder ook zelf kopen?

“Je kan een bestelling plaatsen bij de Stichting ViMeBe. Zij maken er dan speciaal een voor jou, dus je moet wel even wachten totdat je het vlonder in huis hebt. De prijs ligt rond de € 250,-, maar bij ViMeBe weten ze de exacte prijs.”

Ook je ervaring delen over jouw favoriete hulpmiddel?

Wil jij net als Erwin je ervaring delen over jouw favoriete hulpmiddel? Dat kan, heel leuk zelfs!

Mail de redactie

Reacties (2)

  • Door Elly Waaijer (Scouters) op 03 mei 2021

    Helaas is de genoemde stichting in Nederland niet meer actief. Ik heb geprobeerd een alternatief te vinden, maar helaas niet gevonden. Jammer, want is wel een mooi idee. Ik laat het idee staan, wellicht inspireert dit een andere initiatiefnemer.

  • Door Valère Poffé op 26 april 2021

    Beste, Kan men de visvlonder ook in België bestellen en hoe doe ik dat dan ? Groetjes, Valère

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site